silni milijuni

Potez Clippersa koji se čekao; sjajna vijest za Hrvata koji igra u životnoj formi!

11.01.2024 u 08:49

Bionic
Reading

LA Clippersi su u srijedu objavili da su produžili postojeći ugovor sa svojom 32-godišnjom zvijezdom Kawhijem Leonardom, ali nisu otkrili detalje novog ugovora

No, nekoliko je američkih medijskih kuća objavilo da se radi o dodatne tri godine ugovore, za koje će Clippersi Kawhiju Leonardu isplatiti 152,4 milijuna američkih dolara. Takav ugovor i to nedaleko kuće u kojoj je odrastao nije mogao odbiti...

Prema novom ugovoru suigrač hrvatskog reprezentativca Ivice Zubca će u Clippersima ostati do ljeta 2027. Sjajna je to vijest za Zupca koji igra u životnoj formi i koji se na terenu sjajno slaže s Leonardom.

Prema klauzuli iz prijašnjeg četverogodišnjeg ugovora, što su ga Clippersi potpisali s Leonardom 12. kolovoza 2021., bivši dvostruki MVP finala NBA lige je mogao na kraju ove sezone postati slobodan igrač.

No, momčad se sada osigurala da će ju Leonard povesti u novu eru, nakon preseljenja u njihovu novu dvoranu koja će biti sagrađena u Inglewoodu, dijelu Los Angelesa gdje su u legendarnom Forumu nekada svoje utakmice igrali Lakersi.

"Oduševljeni smo što smo zadržali Kawhija. On je elitni igrač, izvrstan partner i nemilosrdan radnik koji zna kako se pobjeđuje i to mu je na prvom mjestu", rekao je , predsjednik košarkaških operacija LA Clippersa Lawrence Frank.

"Podigao je naš klub od trenutka kad je stigao. Sretni smo što se Kawhi odlučio pridružiti Clippersima prije pet godina i uzbuđeni smo što ćemo nastaviti graditi s njim", dodao je Frank.

Leonard je ove sezone odigrao 32 utakmice u kojima je imao prosjek od 23,8 koševa, 6,1 skokova i 3,4 asistencije.

U NBA ligu je ušao 2011. kao 15. izbor na draftu. Od tada je odigrao 660 utakmica u osnovno dijelu sezone noseći dresove San Antonio Spursa (2011. - 2018.), Toronto Raptorsa (2018. - 2019.) i LA Clippersa.

Odigrao je i 137 utakmica u doigravanju, a bio je prvak NBA lige sa Spursima (2014.) i Raptorsima (2019.), što je bio prvi naslov za ovu kanadsku momčad. U oba navrata je proglašen za najboljeg igrača finala, a dvaput je proglašavan najboljim obrambenim igračem NBA lige. Pet puta je biran u All-Star momčad, a uvršten je i među 75 najboljih igrača na 75. godišnjicu NBA lige.