APSOLUTNE LEGENDE

Postoji još dominantnija veslačka sila od braće Sinković!

11.08.2016 u 18:52

Bionic
Reading

Najveći favoriti novozelandski veslači Eric Murray i Hamish Bond očekivano su u četvrtak osvojili zlato u dvojcu bez kormilara na OI u Riju, obranivši tako naslov sa Igara u Londonu 2012.

Valent i Martin Sinković možda spadaju među veslačke velikane sa svojih 29 pobjeda u nizu te dvije godine bez poraza okrunjene u Riju, no ima i dominantnijih. Novozelanđani Murray i Bond ostvarili su u Riju svoju 69. uzastopnu pobjedu u dvojcu bez kormilara. Od 2009. nisu izgubili utrku.

'Ovo je veliko olakšanja s obzirom na pritisak koji nas je pratio kao apsolutne favorite', rekao je Eric Murray.

Srebro je pripalo Južnoafrikancima, a Talijani su osvojili broncu

Preostale utrke u četvrtak također su bile zanimljive. U četvercu na pariće Nijemci su osvojili zlato, te su tako obranili naslov osvojen u Londonu 2012. Philip Wende, Lauritz Schoof, Karl Schulze i Hans Gruhne bili su za sekundu i 15 stotinki brži od Australaca.

'Od početka smo veslali kao životinje i do kraja smo uspjeli ostati na vrhu',izjavio je Lauritz Schoof.

Estoncima je pripala bronca.

I u ženskoj konkurenciji četverca na pariće zlato je otišlo u Njemačku. Annekatrin Thiele, Carina Baer, Julia Lier i Lisa Schmidla su u uzbudljivoj utrci za 94 stotinke prestigle Nizozemke.

'Dale smo maksimum, a utrka je odlučena u posljednjih 20 metara. Ovo je fantastično, još ne mogu vjerovati da smo zlatne', rekla je Lisa Schmidla.

Poljakinje, koje su veći dio utrke bile u vodstvu, na kraju su osvojile broncu, a ukrajinska posada, koja je bila zlatna u 2012. u Londonu, završila je na četvrtom mjestu.