POZDRAV VELIKANU

Posljednja želja Vladimira Beare: Omotajte me u bilo...

13.08.2014 u 17:16

  • +5

Komemoracija za legendu Hajduka Vladimira Bearu

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Bionic
Reading

Split, Hrvatska, ali i svjetski nogomet izgubili su velikana. Od preminulog Hajdukovog vratara Vladimira Beare na komemoraciji i sprovodu su se oprostili obitelj, prijatelji, nekadašnji suigrači i delegacije čija brojnost zorno pokazuje da je Veliki Vladimir nadimak čovjeka čije djelo nikada neće izblijediti

Kada netko umre prirodno je preuveličavati njegove kvalitete, ali postoje trenuci kada to uopće nije potrebno. Vladimira Bearu, jednog od najboljih vratara svoge vremena nije lako precijeniti komplimentima. Oni koji su ga poznavali tvrde - niti u igračkom niti u ljudskom smislu.

'Pridružio se Beara svojoj zlatnoj generaciji koja ga čeka na nebu. Siguran sam da će takav Hajduk s njime na golu, s Gezom Šenauerom, s Gagom, s Bajdom u vezi, s Franom Matošićem u napadu, Ivićem na klupi. Rekao bi i s Antom Dorićem i Vjenceslavom Žuvelom koji su na tribinama okupili navijačku ekipu. Takav Hajduk će ove sezone sigurno igrati nebesku Ligu prvaka, pa nadam se i osvojiti je,' prenosi Slobodna Dalmacija riječi jednog od neutješnih govornika predsjednika skupštine Hajduka Vinka Radovanija.


Zorislav Srebrić podcrtao je kako je ovim odlaskom nogometnu legendu izgubio i svijet, a njegov suigrač iz Zvezde Vladica Popović dodao je kako nikada nije imao kvalitetnijeg suigrača.

Nizale su se lijepe riječi i uspomene na sportsku i humanu ostavštinu najboljeg hrvatskog vratara, a tijekom ceremonija doznala se i posljednja želja preminulog velikana koji je zaželio da ga se na put u 'onaj svijet' pošalje u lijesu umotamom u bijelu Hajdukovu zastavu. Prilikom pokopa tišinu splitskog groblja Lovrinac probijale su tek pjesma Hajduk živi vječno i šum jedne upaljene baklje u čast pokojnika koji je zauvijek otišao u legendu.

Pjesmica jednog navijača o velikanu kakvog ćemo teško ponovno imati među vratnicama