TO SU SVI ČEKALI

Poslije ružnog incidenta prvi meč Wawrinke i Kyrgiosa okončan predajom!

26.02.2016 u 19:28

Bionic
Reading

S nestrpljenjem se očekivao polufinalni meč u Dubaiju između Stanislasa Wawrinke i Nicka Kyrgiosa, a kod 6-4, 3-0 za Švicarca, Australac je bio prisiljen predati

Njihov posljednji susret dogodio se prošlog kolovoza na turniru u Kanadi, a Wawrinka je predao meč kod 0-4 u trećem setu. No taj dvoboj obilježio je incident jer je Australac na ružan način spominjao Wawrinkinu djevojku, tenisačicu Donnu Vekić.

'To ne bih rekao ni najgorem neprijatelju, to je neprihvatljivo i nisko', izjavio je Wawrinka nakon što je poslije meča saznao što je govorio Kyrgios jer ga na terenu srećom nije čuo.

ATP je ludog Australca, koji se javno ispričao, kaznio uvjetnom kaznom od šest mjeseci te ga je opalio po džepu s deset tisuća dolara.

U Dubaiju se dogodio njihov prvi okršaj poslije navedenog incidenta, a sada je do trijumfa predajom stigao Wawrinka i to za 45 minuta. Kyrgios je izgubio prvi set 4-6, a u drugom je bio u zaostatku 0-3 kada je prišao sucu i rekao da ne može nastaviti igrati zbog bolova u leđima.

Mala je to zadovoljština za Švicarca koji je prekinuo niz od osam pobjeda Kyrgiosa, tenisača koji je proteklih deset dana bio u najboljoj formi karijere.