NEMA ZIME...

Poruka s Otoka: Hajduk je sjajan ždrijeb. Prolazimo!

15.07.2011 u 17:09

Bionic
Reading

Stoke City prošle je sezone ulaskom u finale Liga kupa ostvario povijesni uspjeh, a samo nekoliko mjeseci kasnije njegov trener vrlo odlučno i samouvjereno prognozira laki prolaz pored Hajduka u Europi

U Stoke Cityju oduševljeni su što su u ždrijebu 3. pretkola Europske lige dobili Hajduk. Na čemu temelje svoj optimizam zasad je prerano reći, jer to nitko nije objasnio, no iz engleskog kluba uvjeravaju svoje navijače da problema neće biti.

'To je sjajan ždrijeb, svi smo uvjereni da prolazimo dalje. Radujemo se jer Hajduk je vrlo ugledan klub s velikom tradicijom u Europi, a Split je vrlo lijep grad i nadam se da će ga posjetiti mnogo naših navijača. Bilo bi odlično kad bismo napunili stadion, koji će tom prilikom prvi put ugostiti jednu europsku utakmicu', kazao je Tony Pulis, trener engleskog kluba.

Stoke je do sada samo dva puta igrao u Europi, 1972. i 1974. godine u Kupu Uefa i oba puta je ispao već u prvom kolu. Prvo od Kaiserslauterna, a dvije godne kasnije i od Ajaxa.

Prošlu sezonu Stoke je okončao na 13. mjestu sa 13 pobjeda, sedam neodlučenih i 18 poraza. Izrazito su domaćinska momčad, a na svom Britannia stadionu dobili su Liverpool (2:0) i Arsenal (3:1), te remizirali s Chelseaom (1:1) i Manchester Cityjem (1:1).