odjeci derbija

Poruka legendarnog Marija Stanića nakon derbija dirnut će sve u Hajduku

23.04.2018 u 11:32

Bionic
Reading

Dinamo je u najvećem hrvatskom derbiju svladao Hajduk na Poljudu 2:1 i stigao nadomak još jednom naslovu prvaka. Prema viđenom, derbi je na rasprodanom stadionu opravdao očekivanja, a svoj komentar za tportal dao je i Mario Stanić, legendarni hrvatski reprezentativac

S dva pogotka Marija Gavranovića, Dinamo je stigao do vrijedne pobjede nad Hajdukom te se vratio na osam bodova prednosti pred 'bilima', čime je stigao na korak do naslova prvaka.

Naravno, takav rasplet rastužio je preko 30.000 navijača na Poljudu, ali i razveselio onih 500-tinjak koji su došli bodriti 'modre'.

  • +11
HT Prva liga, 31. kolo: Hajduk - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Među mnoštvom na Poljudu bio je i 46-godišnji Mario Stanić, bivši hrvatski reprezentativac, a koji je nedavno svim silama podržavao Darija Šimića u utrci za mjesto predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

'Kao prvo i osnovno, na ovo što smo vidjeli na Poljudu, nismo navikli vidjeti na hrvatskim stadionima, a ustvari je bilo predivno. Gledajući s distance i s pozicije bivšeg igrača, vidjeti toliko energije koju su svojim igračima slali navijači Hajduka, zbilja je sjajno', rekao je za tportal Mario Stanić, te nastavio.

'Kada je u pitanju naslov prvaka, ne znam bi li Hajduk uspio u toj namjeri i da je pobijedio. Međutim, moj je dojam da se s Hajdukovim približavanjem na 'minus pet' bodova u velikom dijelu hrvatske nogometne javnosti probudila ta neizvjenost, odnosno da se nogomet dignuo iz letargije. Jer ono što nogometu daje draž, jest neizvjenost. Baš kao i prošle godine, kada je Rijeka osvajala i prvenstvo i Kup'.

'Što se samog derbija tiče, bio je dobar, zanimljiv. Dinamo je bio bolji na startu utakmice, potom je Hajduk imao svoje prigode. U cijelom tom okruženju, posebno su dobri bili golmani. I da je Hajduk na kraju pobijedio 3:2, ne bi bilo nezasluženo'.

Kako komentirate situaciju oko smjene odnosno ostavke Hajdukova predsjednika Ivana Kosa?

'Teško je bilo što komentirati, kada niste posve 'unutra'. Bilo po pitanju trenerskih postupaka, bilo po pitanju odnosa unutar nekog kluba. Tim prije što ja živim u Zagrebu, 400 kilometara dalje. I zato bi bilo nezahvalno da ja tu bilo što komentiram. Međutim, mogu samo reći, da kada sam u Splitu, a bio sam ovdje i na utakmici protiv Evertona, te na ovom derbiju, uživam. nevjerojatna mi je ta ljubav i energija. Istina, možda se u toj ljubavi ponekad i povuće kakav krivi potez, ali ona, uz milijune problema, nikad ne prestaje. I zato čovjek kada dođe na Poljud može shvatiti - kako ljubav još uvijek nije umrla. Za razliku od nekih drugih sredina u Hrvatskoj, gdje je to sve sterilno, kao plastični cvijet', zaključio je Mario Stanić.