uefa liga nacija

Portugalci se bez Ronalda lako obračunali sa Šveđanima, Danci šokirali Engleze, Srbi u Istanbulu vodili 2:0 i ipak ostali bez pobjede

14.10.2020 u 23:56

Bionic
Reading

Portugal je u Lisabonu uvjerljivo svladao Švedsku 3:0. Problema Portugalci nisu imali iako su igrali bez koronavirusom zaraženog Cristiana Ronalda...

Suparnici hrvatske nogometne reprezentacije u skupini D na EURU koji bi se trebao održati sljedećeg ljeta, Engleska i Češka pretrpjeli su minimalne 1:0 poraze u svojim susretima 4. kola Lige nacija.

Engleska je izgubila na domaćem terenu od Danske u susretu skupine 2 divizije A, a jedini gol na Wembleyu postigao je Eriksen iz kaznenog udarca u 35. minuti. Danska i Engleska sada dijele drugo mjesto sa sedam bodova, dva manje od vodeće Belgije.

Češka je gostovala u Glasgowu kod Škotske, a domaća je reprezentacija do minimalne pobjede stigla pogotkom Frasera već u 6. minuti u susretu skupine 2 divizije B. Vodeća Škotska sada ima 10 bodova, četiri više od druge Češke.

Upravo je Škotska jedan od dva preostala kandidata za posljednjeg sudionika skupine D na EURU.

Drugi je Srbija koja je na gostovanju kod Turske u Istanbulu odigrala 2:2 u susretu skupine 3 divizije B. Srbija je povela 2:0 golovima Milinković-Savića (22) i Mitrovića (49-11m), a Turska je spasila bod preko Calhanoglua (57) i Tufana (76).

U našoj skupini je Portugal stigao do lake 3:0 pobjede protiv Švedske u Lisabonu. Portugalci su igrali bez Cristiana Ronalda koji je zaražen koronavirusom, ali problema nisu imali. Dva je gola zabio Diogo Jota (44, 72), a za vodstvo je zabio Bernardo Silva (21).