NBA

Portland pobijedio Memphis i izborio doigravanje za NBA prvaka; u prvom kolu ih čekaju LA Lakersi

15.08.2020 u 23:30

Bionic
Reading

Košarkaši Portlanda potvrdili su svoje osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji pobijedivši u prvoj utakmici razigravanja Memphis sa 126:122 te su tako izborili nastup u doigravanju za NBA prvaka u kojem ih u 1. kolu čekaju Los Angeles Lakersi

Košarkaši Portlanda potvrdili su svoje osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji pobijedivši u prvoj utakmici razigravanja Memphis sa 126:122 te su tako izborili nastup u doigravanju za NBA prvaka u kojem ih u 1. kolu čekaju Los Angeles Lakersi.

Memphis je mogao preoteti osmo mjesto Trail Blazersima samo u slučaju da je pobijedio u subotnjoj i nedjeljnoj utakmici, ali su igrači Portlanda izbjegli takav scenarij i pitanje plasmana u doigravanje riješili u prvom dvoboju.

Odluka o pobjedniku pala je u neizvjesnoj završnici u kojoj je C. J. McCollum ubacio osam od svojih 29 poena, a tricu za 122:116 na 20 sekundi prije kraja pogodio je Carmelo Anthony na asistenciju Damiana Lillarda.

Lillard je završio dvoboj s 31 košem i 10 asistencija, a u jednog od najvećih junaka za Trail Blazerse prometnuo se Jusuf Nurkić koji je postigao 22 poena uz 21 skok, šest asistencija i dvije blokade. Anthony je završio s 21 košem.

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja je za sedam minuta na parketu postigao pet koševa uz jedan skok, jednu blokadu i jednu osvojenu loptu.

Ja Morant je u posljednjoj utakmici ove sezone predvodio Grizzliese s 35 koševa i osam asistencija, dok je litavski centar Jonas Valančiunas završio s 22 koša, 17 skokova i šest asistencija. Po 20 poena ubacili su Dillon Brooks i Brandon Clarke.

Prve četiri utakmice doigravanja na rasporedu su u ponedjeljak, 17. kolovoza, kada će svoje serije na četiri pobjede započeti Denver Nuggets (3) - Utah Jazz (6) i Los Angeles Clippers (2) - Dallas Mavericks (7) u Zapadnoj konferenciji te Toronto Raptors (2) - Brooklyn Nets (7) i Boston Celtics (3) - Philadelphia 76ers (6) u Istočnoj konferenciji.

U utorak, 18. kolovoza na Zapadu će započeti serije Los Angeles Lakers (1) - Portland Trail Blazers (8) i Houston Rockets (4) - Oklahoma City Thunder (5), a na Istoku u borbu za četiri pobjede kreću Milwaukee Bucks (1) - Orlando Magic (8) i Indiana Pacers (4) - Miami Heat (5).