SVAKA ČAST MARINU

Poraz boli, ali ovo je drugi najveći uspjeh u Čilićevoj karijeri!

16.07.2017 u 16:52

Bionic
Reading

Marin Čilić možda nije uspio ponoviti uspjeh Gorana Ivaniševića ove nedjelje u Wimbledonu, no plasman u finale svakako je drugi najveći uspjeh u njegovoj karijeri...

Naš 28-godišnji tenisač ovog je tjedna još jednom potvrdio da spada u samu svjetsku elitu. Po prvi je put u karijeri ušao u finale Wimbledona, a iako je tamo uvjerljivo izgubio od nedodirljivog Rogera Federera, riječ je o uspjehu kojeg će se sigurno rado sjećati.

  • +26
Marin Čilić - Roger Federer, finale Wimbledona 2017 Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toby Melville

Naravno, ne može se to mjeriti s US Openom 2014. godine kojeg je Marin senzacionalno osvojio, a na putu do titule sredio je Berdycha, Federera i na kraju Keija Nishikorija, s glatkih 6-3, 6-3, 6-3 u finalu, postavši tako drugi hrvatski tenisač u povijesti koji je osvojio Grand Slam turnir.

Čilić - Federer, US Open 2014. Autor: YouTube

Čilić također ima još 16 titula na ATP razini, a do prve je došao 2008. godine u New Heavenu. Posebno uspješan bio je u Zagrebu kojeg je osvojio četiri puta, osvojio je i Umag 2012. godine, a posebno može biti ponosan na prošlogodišnje osvajanje Cincinnatija, turnira iz ATP 1000 kategorije.

Marin je ovim finalom Wimbledona također postao prvi Hrvat u povijesti koji je igrao u finalu dva različita Grand Slam turnira, što nije uspjelo Ivaniševiću, Franuloviću ni Piliću. Također je učvrstio svoje mjesto na samom vrhu ATP ljestvice, približio se plasmanu na završnicu najbolje osmorice u Londonu te najavio da će biti ponovo jedan od favorita na US Openu, gdje će vjerojatno opet imati posla s Rogerom Federerom...