'TAKO JE NAJBOLJE ZA SVE!'

Poput Mandže, Atletico se i njega neočekivano brzo riješio!

03.02.2016 u 17:22

Bionic
Reading

Nakon samo pola sezone u Madridu, Jackson Martinez odlučio je napustiti Atletico i preći u kinesku nogometnu ligu. Čovjek kojeg Diego Simeone nije puno koristio kaže da je tako najbolje za sve...

Atletico je klub poznat po dovođenju vrhunskih napadača koje bi kasnije za veliki novac prodavao dalje, u najveće europske klube. Aguero, Forlan, Torres, Falcao i Diego Costa prošli su kroz redove crveno-bijelih, a sada je tu i iznimno traženi Francuz Antoine Griezmann.

No, u posljednje vrijeme neki se napadači i nisu proslavili igrajući za Atletico. Naš Mario Mandžukić izgubio je kredite kod Diega Simeonea u proljetnom dijelu sezone i napustio je klub nakon samo jedne sezone u njemu. Međutim, Mandžo je još i dobar u odnosu na Jacksona Martineza koji je doveden iz Porta prošlog ljeta za 35 milijuna eura, ali umjesto da bude zvijezda, bio je najveće razočaranje prvog dijela sezone.

U dresu madridskog kluba 29-godišnji Kolumbijac odigrao je 15 utakmica, većinom ulazeći s klupe, a zabio je samo dva pogotka. Simeone je zaključio da mu više ne treba i uvalio ga u utorak kineskom Guangzhou za čak 42 milijuna eura.

'Mnogo smo razgovarali posljednjih dana i složili se da je ovo najbolje za sve,' izjavio je Jackson Martinez koji vrlo mlad odlazi igrati u egzotičnu ligu, doduše u bogati klub kojeg vodi Scolari i s kojim će jurišati na treću titulu u azijskoj Ligi prvaka.

Dnevnik Marca piše da će s dobivenim milijunima Atletico pokušati vratiti Diega Costu iz Chelseaja sljedećeg ljeta.