SADA JE TO JASNO

Poput Ive Majoli: U Parizu ćemo dobiti novu tenisku kraljicu!

06.06.2017 u 09:05

Bionic
Reading

Turnir tenisačica na Roland Garrosu obilovao je iznenađujućim rezultatima i ispadanjima uglednih igračica pa je uoči četvrtfinala jasno da će jedna od preostalih igračica po prvi put u karijeri osvojiti Grand Slam turnir, poput Ive Majoli 1997. godine...

Slavni turnir u Parizu ove je godine ostao bez Serene Williams zbog trudnoće te Marije Šarapove koja nije dobila pozivnicu, a aktualna prva tenisačica svijeta Angelique Kerber već dugo nije u formi, kao ni braniteljica naslova Garbine Muguruza.

Dovelo je to do iznenađujućih rezultata pa u četvrtfinalu imamo osam tenisačica od kojih niti jedna nikad nije osvojila Grand Slam turnir. Najuglednija u tom društvu svakako je Caroline Wozniacki koja je bila prva tenisačica svijeta i igrala dva finala US Opena, no nikad nije otišla do kraja.

U finalima najvećih teniskih turnira igrale su još i Simona Halep te Karolina Pliškova, no i one još čekaju na titulu, a Svitolina, Ostapenko, Garcia, Bacsinszky i Mladenović nikad nisu bile blizu svjetskom tronu i pred rezultatima su karijere.

Nije rijetkost da upravo na Roland Garrosu tenisačica osvoji prvi Grand Slam turnir u karijeri. U posljednjih 20 godina dogodilo se to 7 puta, više nego na ijednom drugom turniru iz ove kategorije. Ostaje u sjećanju 1997. godina kada je Iva Majoli kreirala senzaciju i pobjedom u finalu protiv Martine Hingis osvojila svoj najveći turnir u karijeri.

Svoje prve velike trijumfe ostvarile su u Parizu i Justine Henin (2003.), Anastazija Miškina (2004.), Ana Ivanović (2008.), Francesca Schiavone (2010.), Li Na (2011.) te spomenuta Muguruza (2016.).

Ostaje žal što se u ovom društvu ne nalazi i Petra Martić koja je bila pred pobjedom protiv Eline Svitoline, no propustila je vodstvo 5-2 u trećem setu. Tko zna, u ovoj konkurenciji možda je mogla ponoviti uspjeh koji je prije dvadeset godina ostvarila Majoli...