nevjerojatan preokret

Petra Martić u Parizu na jako bolan način ostala bez najveće pobjede u karijeri!

05.06.2017 u 13:18

Bionic
Reading

U osmini finala Roland Garrosa Petra Martić bila je jako blizu najveće pobjede u karijeri, protiv šeste igračice svijeta Eline Svitoline. Iako je vodila 5-2 u trećem setu, Ukrajinka je velikim preokretom stigla do konačnog trijumfa...

Naša 26-godišnja tenisačica bila je apsolutna senzacija Roland Garrosa. Kao i prije pet godina kada je ostvarila svoj najveći uspjeh u Parizu plasmanom u osminu finala, Martić je odlično gurala i pokazivala da je izniman teniski talent kojem je mjesto u samom svjetskom vrtu, ali ovog ponedjeljka je doživjela razočaravajući poraz.

  • +3
Roland Garros, osmina finala: Martić - Svitolina Izvor: Reuters / Autor: GONZALO FUENTES

Petra je zbog ozljede leđa propustila gotovo cijelu prošlu sezonu, ali vratila se posljednjih mjeseci u velikom stilu, a do glavnog ždrijeba Roland Garrosa probila se kroz kvalifikacije. No, u Parizu se uopće nije vidjelo da je trenutno 290. tenisačica svijeta, što su prethodnih dana osjetile na svojoj koži Keys i Sevastova, a ovog ponedjeljka u nekoj mjeri i Elina Svitolina.

Protiv šeste tenisačice svijeta, osvajačice čak četiri WTA turnira ove sezone Martić je dominirala tijekom većeg dijela meča, ali ipak nije izdržala. U prvom setu Ukrajinka je bila ta koja je previše griješila i to je Petra iskoristila te sa 6:4 dobila tu dionicu igre, da bi u drugoj Svitolina pojačala i uspjela izjednačiti, a onda je uslijedila drama.

U trećem setu Martić je igrala sjajno i povela 5-2 te imala 0-30 na servis protivnice. No, Svitolina je sve to preokrenula i zatim dobila još četiri igre zahvaljujući fantastičnom tenisu te s konačnih 7-5 prošla dalje.

U četvrtfinalu će Svitolina igrati protiv Rumunjke Simone Halep, a Petri ostaje žaljenje zbog nesretnog poraza, ali definitivno je na pravom putu za povratak u svjetski vrh...

Roland Garros, osmina finala:

Martić – Svitolina 6:4, 3:6, 5:7