JOŠ NEMA 24 GODINE

Popovich proglasio Duranta najboljim košarkašem na svijetu

05.06.2012 u 15:48

Bionic
Reading

Nakon što je momčad Oklahoma City Thundera nadigrala u gostima San Antonio Spurse te tako povela sa 3:2 u finalnoj seriji Zapada, trener domaćih Gregg Popovich hvalio je samo jednog igrača

Najboljim igračem današnjice krilnog je igrača Thundera Kevina DurantaPopovich proglasio prije sinoćnje pete utakmice finalne serije NBA doigravanja na Zapadu. I nije pogriješio: Durant je ponovno predvodio svoju momčad do treće uzastopne i ukupno treće pobjede u seriji s 27 poena, od čega je 22 poena postigao u drugom poluvremenu.

'Lijepo je to čuti od trenera kakav je Popovich, no ja još uvijek nisam na igračkoj razini na kojoj želim biti', rekao 206 cm visoki Durant koji je na prosjecima od 27,4 koša u doigravanju (28 u osnovnom dijelu sezone) te 29 koševa u finalnoj seriji na Zapadu.

'Durant će vam zabiti s lakoćom dok ste trepnuli. Bez problema može ubaciti sedam ili devet poena u jednoj minuti', rekao je o nezaustavljivoj zvijezdi suparničkog sastava ponajbolji igrač Spursa Manu Ginobili, koji je u ponedjeljak predvodio teksašku momčad s 34 postignuta koša.

Na pitanje o tajni kvalitete nositelja svoje igre vrlo je egzaktno objašnjenje dao trener Thundera Scott Brooks.

'Durant svakodnevno radi kao da ne posjeduje nimalo košarkaškog talenta. To je njegov način.'

Pobjedu u ponedjeljak Durant je posvetio svom bolesnom ujaku.

'Moj ujak Tyrone zbog bolesti je završio u bolnici. Želio sam pobijediti zbog njega', kazao je Durant koji će u rujnu napuniti 24 godine.