senzacija u madridu

Ponovo je to napravio Nadalu: Srušio Rafu s teniskog trona i dokazao da nije nepobjediv!

11.05.2018 u 20:23

Bionic
Reading

Austrijski tenisač Dominic Thiem svladao je u četvrtfinalu ATP turnira iz serije Masters 1000 u Madridu prvog igrača svijeta i branitelja naslova Španjolca Rafaela Nadala sa 7-5, 6-3.

Thiem je ovom pobjedom 'svrgnuo' Nadala i s prvog mjesta ATP ljestvice na kojoj će se u ponedjeljak ponovno naći Švicarac Roger Federer.

  • +6
Rafael Nadal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sjajni je Austrijanac ujedno i prekinuo rekordni Nadalov niz od čak 50 uzastopnih osvojenih setova na zemljanoj podlozi. Taj je niz započeo u Roland Garrosu prošle godine, odnosno nakon što je Nadal izgubio baš od Thiema u četvrtfinalu prošlogodišnjeg turnira u Rimu.

Dominic Thiem u posljednje dvije sezone jedini je tenisač koji je uspio pobijediti Nadala, a time je najavio i pohod na osvajanje Grand Slam titule u Parizu.

Ranije u petak plasman u polufinale u Madridu izborio je finalist prošlogodišnjeg US Opena i osmi tenisač svijeta Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je Srbina Dušana Lajovića sa 7-6 (3), 3-6, 6-3. Andersonu se tako iz 11. pokušaja po prvi put u karijeri domogao polufinala na turnirima Masters 1000 serije, a treći ove sezone, nakon što je u Indian Wellsu izgubio u četvrtfinalu od našeg Borne Ćorića, a u Miamiju od Španjolca Pabla Carreno-Buste.

Thiem i Anderson će igrati međusobno u subotu u polufinalu.