VELIKANI ZA LEĐIMA

Ponosni Kostelić najbolje pokazao što je postigao 'novi Hrvat'

22.12.2014 u 11:53

Bionic
Reading

Filip Zubčić je zapanjio skijaški svijet i pokazao da s 21 godinom na leđima može biti dijelom elite 'bijelog cirkusa'. Ivica Kostelić, koji je upravo s brojem 64 u kojemu je vozio i Filip ostvario prvu pobjedu u svjetskom kupu, na svoj je način čestitao mladom kolegi

Zubčić je prohujao kroz dvije vožnje veleslaloma u Alta Badiji i uoči dolaska najboljih uživao u prostoru namijenjenom vodećem vozaču utrke. Ponosni su bili mnogi na licu mjesta i uz TV ekrane, a taj trenutak ovjekovječio je i Ivica Kostelić koji je uz sliku vodećeg Filipa stavio i poredak koji pokazuje koje su mu veličine ostale iza leđa.

Važan dan za hrvatsko skijanje ?? Naš mali Cubo aka Filip Zubčić na velika vrata je ušao u svjetski vrh senzacionalnim rezultatom u Alta Badiji. Startni broj 64 je opet bio naklonjen Hrvatima. Bravo Cubo,' piše veliki Ivica koji je s istim brojem slavio u Aspenu. Imao je tada 22 godine i napokon se riješio kontinuiranih ozljeda.

Dokle će Filip u skijaškom svijetu dogurati 'samo nebo zna', ali činjenica je da izvedba već prati raskošan talent i da bi hrvatsko skijanje uskoro moglo dobiti novi vjetar u leđa. od odlične izvedbe do kontinuiteta može biti dug put, ali nije svatko sposoban nanizati ovakve veleslalomaše iza sebe. Austrijski komentatori (u videu) još uvijek 'lome jezik' izgovarajući Zubčić, ubrzo bi mogli jako dobro naučiti.

Filipova druga vožnja koja je bila brža i od Hirscherove za 7. mjesto na kraju