Slovaci spremni

Ponajbolji slovački igrač najavio susret s Vatrenima: 'Moramo zaboraviti poraz u Trnavi i odigrati na puno većem nivou'

13.11.2019 u 17:11

Bionic
Reading

Milan Škriniar je najavio susret s Hrvatskom na Rujevici u zadnjem kolu kvalifikacija za Euro 2020.

Moramo promijeniti sve u odnosu na prvu utakmicu protiv Hrvatske, kazao je branič slovačke reprezentacije i milanskog Intera Milan Škriniar uoči subotnjeg hrvatskog - slovačkog okršaja na Rujevici.

"U obrani moramo biti jači i agresivniji. To nam je nedostajalo u prvoj utakmici. Možda smo Hrvatsku previše respektirali," kazao je Škriniar, dodavši: "Sada moramo promijeniti pristup. Moramo pokazati i više u igri prema naprijed."

Hrvatska je početkom rujna u Trnavi deklasirala Slovačku s 4-0, a potom u iduća tri nastupa upisala pobjedu (Mađarska 3-0) i dva remija (Azerbajdžan 1-1, Wales 1-1), dok su Slovaci ostvarili pobjedu (Mađarska 2-1) i remi (Wales 1-1).

"Moramo uzeti pozitivno iz posljednjih utakmica, a zaboraviti na Trnavu. Sve počinje iz obrane, mi u zadnjem redu moramo zaigrati daleko bolje. Ali naša obrana mora krenuti od napadača. Svi moramo zaigrati puno bolje," dodao je 24-godišnji branič.

Škriniar se osvrnuo i na igre milanskog Intera koji se nakon 12 kola nalazi na drugom mjestu talijanskog prvenstva s bodom manje od Juventusa.

"Sretni smo i zadovoljni. Juventus je trenutačno ispred nas, ali do kraja sezone još je puno utakmica," istaknuo je klupski suigrač hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića.

Slovačka se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine s 10 bodova, četiri manje od vodeće Hrvatske, no Slovačka ima i utakmicu manje. Na drugom mjestu je Mađarska s 12 bodova, a Wales je četvrti s osam bodova i također utakmicom manje. Azerbajdžan jedini nema izgleda za osvajanje prva dva mjesta u skupini.

Slovačka sama ovisi o svojoj sudbini, pobjedama protiv Hrvatske i Azerbajdžana izborila bi EURO. Slovaci mogu dalje i s četiri boda, no tada bi ovisili o ostalim rezultatima u skupini.

Hrvatska - Slovačka, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: tportal / Igor Soban, Ivo Cagalj, Sanjin Strukic, Slavko Midzor, Igor Kralj