NBA liga miruje

Pomutnja u Lakersima; LeBron James i suigrači odmah poslani u karantenu i sve ih testiraju na koronavirus

18.03.2020 u 09:25

Bionic
Reading

Osoblje i igrači NBA momčadi LA Lakers su u karanteni sljedećih 14 dana i bit će testirani na COVID-19, pišu američki mediji

Prema pisanju nekih medija, članovi Lakersa su u utorak imali sastanak nakon što je objavljeno da su Brooklyn Nets, njihov zadnji protivnik, objavili da su četiri njihova igrača pozitivna na koronavirus, a među njima je i Kevin Durant. Samo jedan od tih igrača pokazuje simptome.

Brooklyn Nets i Lakers igrali su utakmicu 10. ožujka.

Lakers - u kojima je zavladala pomutnja jer danima nisu bili u posebnom režimu - u utorak navečer objavili su priopćenje u kojem se ne navodi jesu li igrači u karanteni ili su testirani. No u priopćenju stoji:

'S obzirom na rizik izlaganju na našoj zadnjoj utakmici protiv Netsa 10. ožujka, slijedimo sljedeće korake vezane za procedure i protokole za COVID-19 koji su ustanovljeni u dogovoru sa zdravstvenim djelatnicima, NBA i našim liječnicima iz UCLA Healtha.'

Brooklyn je bio na turneji po Zapadu i trebao je prošli četvrtak igrati utakmicu u San Franciscu protiv Golden State Warriorsa, no vratili su se u New York nakon što je NBA u srijedu navečer suspendirala sezonu.

Do sada su, osim četiri igrača Brooklyn Netsa, u NBA koronavirusom zaraženi igrači Utah Jazza Rudy Gobert i Donovan Mitchell te Christian Wood iz Detroit Pistonsa.

NBA sezona je prekinuta na najmanje 30 dana, a prema posljednjim informacijama, spominje se kako zbog posebne regulative neće početi prije sredine svibnja.