FIFA_SP_2018.svg

STIGLA I financijskA kazna

Pomutnja u HNS-u uoči Rusije; oštro upozorenje Subašiću zbog majice s likom preminulog prijatelja!

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 06.07.2018 12:55
  • Objavljeno 06.07.2018 u 08:49
Bionic
Reading

Uoči četvrtfinalne utakmice između domaćina Rusije i Hrvatske, koja se igra u subotu u Sočiju (20.00), na adresu Hrvatskog nogometnog saveza stigla je 'čestitka' Fife s kaznom od čak 70.000 švicarskih franaka zbog 'marketinškog incidenta' na utakmici protiv Danske. No još veći udarac stigao je na adresu golmana Danijela Subašića

Odavno je Fifa dala svim savezima do znanja 'kako se strogo moraju držati pravila', a financijske kazne koje redovito šalju ipak su uvele red. Oni koji se toga ne drže dobiju po džepu pa je tako disciplinska komisija Fife kaznila HNS sa 70.000 švicarskih franaka 'zbog pokazivanja pića neovlaštenog proizvođača'. Naime, kako prenosi AP, Fifa je prodala ekskluzivna prava isključivo jednoj kompaniji čiji se proizvodi smiju vidjeti na stadionima.

No osim te financijske kazne, još veći udarac dobio je golman Danijel Subašić, junak pobjede nad Danskom (obranio je tri penala), kojem je putem Saveza poslano oštro upozorenje zbog majice koju nosi ispod dresa, a na kojoj je slika preminulog Hrvoja Ćustića, njegova najboljeg prijatelja iz djetinjstva, kojem Zadranin na taj način odaje počast. I toga se drži od 2008., kada je Ćustić tragično stradao tijekom utakmice Zadra i Cibalije udarivši glavom u betonski zid koji se nalazio uz aut liniju i nekoliko dana kasnije je preminuo. Zbog toga je nastala pomutnja jer Subašiću je uoči 'utakmice karijere' potreban mir, a ovo upozorenje zaista je stiglo u najgori mogući trenutak.

'Moj će Hrvoje zauvijek biti uz mene, i to ne samo na majici, nego i u srcu', kazao je nedavno Subašić, a od tog gubitka nikada se neće oporaviti.

'Zarekao sam se da ću majicu s Hrvojevim likom ispod dresa nositi sve do kraja karijere. Tako je bilo do sada, a tako će biti i ubuduće. Nosio sam je i kasnije u Hajduku, i sad u Monacu, i u Ligi prvaka, i na Europskom prvenstvu, i na Svjetskom prvenstvu. Moj Hrvoje će zauvijek biti uz mene, ne samo na majici, nego i u srcu. Počivaj u miru, prijatelju...', poslao je poruku punu emocija Subašić. Očito to nekome u Fifi jako smeta. Zaista nevjerojatno!

Naime, poznato je kako Fifa i Uefa zabranjuju bilo kakve političke poruke, ali ovaj 'slučaj Subašić' je zaista presedan. Tako su iz Fife poručili 'kako je Subašić prekršio pravilo prema kojem se na opremi ne smiju prikazivati osobne poruke'.

Očito im scena kada Subašić slavi sa suigračima u majici na kojoj piše 'Forever' (zauvijek), s likom Hrvoja Ćustića, iz nekog razloga smeta. No nema sumnje kako će on ispod dresa i dalje nositi istu majicu.

I vjerujte da će, u slučaju prolaska Rusije, na identičan način proslaviti pobjedu. Bez obzira na tvrdu Fifu i njenu potencijalnu kaznu.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal