NEMA PREDAJE

Pomozimo nasmijanom mladiću u borbi s leukemijom

25.04.2014 u 11:25

Bionic
Reading

Mario Kostanjevec, dečko koji boluje od akutne limfoblastične leukemije, vrlo teškog oblika leukemije s kojim se hrabro borila i Nora Šitum, treba Vašu pomoć!

Nasmijano lice ovog mladića mogli ste vidjeti po poznatim zagrebačkim restoranima, u kojima je kao vrhunski sommelier i poznavatelj gastronomije proveo godine profesionalne karijere. Mogli ste ga vidjeti na zagrebačkim špicama, gdje ga rado pozdravljaju svi, stari i mladi Zagrepčani. Često ste ga mogli susresti i na utakmicama Dinama kako s velikom ljubavlju i posebnim žarom navija za svoj voljeni klub.

Ovaj mladić nedavno je napunio 34 godine, a njegovo je ime Mario Kostanjevec. Uvijek nasmijan i spreman pomoći, po čemu ga poznaje cijeli grad, Mario sad treba našu pomoć.

Mario već godinu dana boluje od akutne limfoblastične leukemije, vrlo teškog oblika leukemije, s kakvim se borila Nora Šitum. Prvi ciklus liječenja Mario je prošao uspješno te mu je 29. studenog prošle godine izvršena transplantacija koštane srži. Nažalost, već tri mjeseca nakon transplantacije bolest se vrlo agresivno vratila. Mario je hospitaliziran i nakon što su liječnici ponovili opsežan terapijski set, utvrđeno je da ne postiže remisiju te da su tumorske stanice i dalje prisutne u njegovu organizmu. Konačno, liječnici su potvrdili da su opcije liječenja u Hrvatskoj iscrpljene te da Mario u Hrvatskoj neće preživjeti.

Podrška Mariju (poruka od 0.40) došla je i s Dinamove tribine


Jasno je da Mario mora pokušati s liječenjem u inozemstvu, za što nema mnogo vremena i što zahtijeva mnogo novca. U pomoć su u međuvremenu uskočili nogometaš Dinama Joe Šimunić te mladi hrvatski chef Ante Udovičić. Nažalost, opcije liječenja u inozemstvu vrlo su skupe, a troškovi liječenja procjenjuju se na oko 200.000 eura.

Mario ima veliku želju za životom, borac je i ne predaje se. Ipak, u vrlo je teškoj situaciji i nema mnogo vremena. Pokažimo humanost i pomozimo ovom mladom čovjeku da ostvari svoj san i dobije bitku protiv zloćudne bolesti. Pokažimo da imamo srce i darujmo život čovjeku koji ga želi više od svega.


Ujedinimo se i pomozimo Mariju, čovjeku koji je rado pomagao svima.

Sve donacije iz Hrvatske i inozemstva uplatite na račun Mariove majke pri
Privrednoj banci Zagreb,
Štefanija Kostanjevec,
na račun 2340009-3200604437,
uz napomenu 'Za Marija'.

Za uplate iz inozemstva
IBAN: HR8823400093200604437,
SWIFT CODE: PBZGHR2X.