novi trener 'bilih'

Pomirljivi tonovi s Poljuda: Razumijemo Vulića, nećemo ga optuživati jer je legenda Hajduka

27.11.2018 u 18:31

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj i sportski direktor kluba Saša Bjelanović izjavili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare kako je raskid suradnje s dosadašnjim trenerom prve momčadi Zoranom Vulićem uslijedio nakon što je analizom ustanovljeno da nema napretka u igri, te je za njegovog nasljednika imenovan Siniša Oreščanin...

Klupu prve momčadi 'bilih' preuzet će Siniša Oreščanin, trener koji je do sada vodio Hajduk II.

'Ova odluka nije odnesena preko noći, analizirali smo igru i vidjeli smo da smjer u kojem se ide nije smjer koji smo očekivali te je logično rješenje bilo imenovanje Oreščanina', pojasnio je odabir sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović.

Oreščanin je duže od dvije godine angažiran u Akademiji Hajduka te dobro poznaje situaciju u klubu i igrački kadar.

Predsjednik Uprave kluba s Poljuda Jasmin Huljaj je rekao kako odluka o raskidu ugovora s Vulićem nije bila laka.

'Odlučili smo se na takav potez jer svima nam je bilo jasno da se promjena u igri nije dogodila, a nema se vremena za čekanje', kazao je Huljaj.

Zamoljen za komentar medijskih napisa u kojim se problematizira način upravljanja Hajdukom te navodi kako se odluke u Hajduku donose u suradnji s udrugom Naš Hajduk i navijačkom skupinom Torcida, Huljaj je kazao kako Uprava kluba radi samostalno te da će rad Uprave i rezultati doprinijeti tomu da se promijeni takav imidž kluba u javnosti.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Hajduk - NK Slaven Belupo Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Sve odluke donosimo samostalno uz odobrenje Nadzornog odbora u skladu sa Statutom kluba. Sve ćakule izvan toga su neistina i špekulacije', kazao je Huljaj.

Na upit kako komentira Vulićevu izjavu u kojoj je izrazio razočarenje smjenom te je izjavio kako je imenovanje Oreščanina za prvog trenera Hajduka pretvaranje tog kluba u 'Dinamo III', Huljaj je kazao kako mu je žao zbog takvih izjava.

'Mogu razumjeti Vulića da je to rekao 'na vruće' i nećemo ga optuživati jer on je legenda Hajduka', kazao je čelni čovjek 'bilih'.

Napokon je na red došao i novi trener Hajduka Siniša Oreščanin, s kojim je potpisan dvogodišnji ugovor. Istaknuo je Oreščanin na svom predstavljanju kako će nastojati vratiti samopouzdanje momčadi.

'Igrački kadar je malo neizbalansiran, ali postoje unutrašnje rezerve za napredak u igri momčadi. Prva i osnovna zadaća je podignuti samopouzdanje momčadi. Prvi razgovori bit će psihološke prirode. Ljudi nisu stijene. Mislim da dečki mogu bolje, da zaslužuju ipak malo bolje na bazi Hrvatski Telekom Prve lige. Morat ćete mi dati malo vremena da detektiram što ih koči. Ne želim odmah govoriti o svojim idejama i kako će izgledati momčad nakon mog dolaska, moram malo biti i diplomat', kazao je Oreščanin, koji će svoju utakmicu imati u subotu kod Rudeša.

  • +11
Hrvatski trener Zoran Vulić Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Doveden sam ovdje zbog tranzicijskog perioda i rezultatski se tu nema što gledati. Vrijeme je da se konačno počnu događati one stvari koje su zadane od onog trenutka kad sam došao u klub prije dvije godine. Cilj je da baza igrača koji čini prvu ekipu bude iz škole kluba i želim uključiti pet-šest igrača iz našeg omladinskog pogona', kazao je novi trener 'bilih' koji se osvrnuo i na 'optužbe' da je - dinamovac.

'Mislim da sam profesionalac koji svoj posao radi vrlo savjesno, zahvalio bih se svima još jednom na ukazanoj prilici i ne prihvaćam ove opaske da sam dinamovac', oštro je odgovorio Siniša Oreščanin te zaključio u istom tonu:

'Uvijek sam bio otvoren za suradnju, komunicirao sam s Vulićem preko team managera, ali moram priznati da nešto posebno nismo komunicirali. Mislim da je s moje strane bila normalna i otvorena komunikacija. Iako, nevjerojatna mi je Vulićeva opaska da je B momčad servis A momčadi...'

  • +15
Gorica - Hajduk, 13. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

.