FIFA_SP_2018.svg

odlaze bez titule

Pomirite se s ovom činjenicom: Messija i Ronalda više nećemo gledati na Svjetskim prvenstvima

Bionic
Reading

Premda ulaze u krug najboljih nogometaša u povijesti Argentinac Leo Messi i Portugalac Cristiano Ronaldo po svemu sudeći nikada neće osvojiti naslov svjetskog prvaka...

Želja je bila ogromna, no sve je završilo frustracijama. Nakon što su Argentina i Portugal zaključili svoju rusku priču porazima u osmini finala, čini se kako smo na Svjetskim prvenstvima posljednji put vidjeli dvojicu najboljih nogometaša današnjice.

Sudbina je htjela da Leo Messi i Cristiano Ronaldo na SP-u u Rusiji ispadnu istog dana u razmaku od svega nekoliko sati. Messi u ludoj utakmici od Francuske, a Ronaldo nakon drame protiv Urugvaja.

Ronaldo je s Portugalom bio europski prvak (2016.), a osvojio je i pet Liga prvaka u dresu Manchester Uniteda i Real Madrida, dok je na SP-u najdalje dogurao 2006. do četvrtog mjesta.

Messi u dresu Barcelone igra sjajno osvojivši četiri Lige prvaka, no u dresu argentinske reprezentacije izgubio je četiri velika finala. Prije četiri godine finale Svjetskog prvenstva u Brazilu, te tri finala Copa Americe (2007., 2015., 2016.).

  • +9
Cristiano Ronaldo - zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ronaldo ima 33 godine i na idućem Svjetskom prvenstvu u Kataru imat će 37, dok je Messi dvije godine mlađi, ali teško je vjerovati kako ćemo ih tamo ponovo gledati.

Portugalac je nastupio na četiri Svjetska prvenstva upisavši 16 nastupa, sedam golova i dvije asistencije. Messi je također četiri puta bio na Mundijalu. U 19 nastupa, zabio je šest golova uz pet asistencija. Zanimljivo, niti jedan niti drugi u svojoj karijeri nisu uspjeli zabiti gol u nokaut fazi SP-a.

  • +11
Lionel Messi - zvijezda Barcelone i argentinske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Argentina je na sva četiri Messijeva turnira prošla dalje, a najdalje je dogurala u Brazilu 2014. godine gdje je osvojila drugo mjesto. Messi je u fazi na ispadanje odigrao devet utakmica (756 minuta) i nije zabio niti jedan gol. Ronaldo je također četvrti put sudjelovao na Svjetskom prvenstvu, a Portugal je tri puta prošao dalje. CR7 je s Portugalom odigrao šest utakmica u drugoj fazi natjecanja i u 514 minuta je ostao bez gola...

MESSI VS. RONALDO

UKUPNA STATISTIKA NA SP

Messi - 19 nastupa, 6 golova, 5 asistencija

Ronaldo - 16 nastupa, 7 golova, 2 asistencije

  • SP 2018. RUSIJA

Messi - 4 nastupa, 2 asistencije, jedan gol

Ronaldo - 3 nastupa, 4 gola

  • SP BRAZIL 2014.

Messi - 7 nastupa, 4 gola, asistencija

Ronaldo - 3 nastupa, gol i asistencija

  • SP JUŽNA AFRIKA 2010

Messi - 5 nastupa, asistencija

Ronaldo - 4 nastupa, gol i asistencija

  • SP NJEMAČKA 2006

Messi - 3 nastupa, gol i asistencija

Ronaldo - 6 nastupa, gol