FIFA_SP_2018.svg

cr7 ne može sam

Ispao je Messi, sad kući ide i Ronaldo! Cavani s dva gola 'počastio' Portugalce i izbacio ih s Mundijala

Bionic
Reading

Nogometaši Urugvaja plasirali su se u četvrtfinale SP u Rusiji nakon što su u subotu u Sočiju u osmini finala pobijedili Portugal 2:1

Dvostruki strijelac za Urugvaj bio je Edinson Cavani u 7. i 62. minuti, a za Portugal je zabio Pepe (55).

Urugvaj je poveo rano, u 7. minuti. Cavani je dijagonalom pronašao Luis Suareza na lijevom boku, a on je odlično ubacio na drugu stativu gdje se našao Cavani, koji glavom pogađa mrežu.

U 22. minuti Urugvaj je mogao podebljati vodstvo iz slobodnog udarca sa 20 metara. Luis Suarez se je odlučio za istu lukavštinu kao i kad je zabio Rusiji u grupnoj fazi. Pucao je nisko pored živog zida, ali Rui Patricio odlično brani.

Igra Portugala u prvom poluvremenu bila je spora i jalova. No, Portugalci u nastavku ipak uspijevaju izjednačiti, i to nakon kornera u 55. minuti. Raphael Guerreiro je ubacio, a stoper Pepe glavom zabija za 1:1.

No, zadovoljstvo Portugalaca trajalo je samo sedam minuta. Novi gol primili su nakon polukontre u 62. minuti, a strijelac je opet bio Edinson Cavani, koji je sa ruba 16-erca odlično plasiranim udarcem pogodio za vodstvo 2:1.

U 70. minuti nakon pogreške urugvajskog vratara Muslere, veznjak Bernardo Silva mogao je Portugalu donijeti novo izjednačenje, ali njegov šut sa 15 metara otišao je iznad gola.

Problemi za Urugvaj, u 74. minuti dvostruki strijelac Edinson Cavani zbog ozljede morao je napustiti igru. Posljednju prigodu za izjednačenje Portugal je imao u sudačkoj nadoknadi (90+6), ali je udarac Quaresme zaustavio vratar Muslera.

URUGVAJ - PORTUGAL 2:1

URUGVAJ: Muslera, Gimenez, Godin, Caceres, Laxalt, Nandez (C. Sanchez 81), Torreira, Vecino, Bentancur (C. Rodriguez 63), Suarez, Cavani (Stuani 74).

PORTUGAL: Rui Patricio, Ricardo Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro, B. Silva, Carvalho, Adrien Silva (Quaresma 65), Joao Mario (M. Fernandes 85), Guedes (André Silva 74), Cristiano Ronaldo.

STRIJELCI: 1:0 Edinson Cavani (7), 1:1 Pepe (55), 2:1 Edinson Cavani (62).

SUDAC: Cesar Ramos (MEKS)

STADION: Fišt olimpijski stadion

GLEDATELJA: 44.000

  • +35
SP 2018., osmina finala: Urugvaj - Portugal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Urugvajci će 6. srpnja u četvrtfinalu SP-a u Nižnji Novgorodu igrati protiv Francuske, koja je izbacila Argentinu 4:3.