FIFA_SP_2018.svg

poštuj svog protivnika

Ne morate ga voljeti, ali Cristiano Ronaldo ovim je potezom dokazao da je veliki sportaš

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 30.06.2018 23:01
  • Objavljeno 30.06.2018 u 22:50
Bionic
Reading

Urugvajci su sa SP-a u Rusiji izbacili Portugal, pobijedili su 2:1, a oba je gola zabio fantastični Edison Cavani. No, urugvajski se napadač ozlijedio u 70. minuti utakmice, a onda je Cristiano Ronaldo - što god vi mislili o njemu - pokazao svoje pravo sportsko i ljudsko lice

Edison Cavani sjeo je na travnjak i primio se za list lijeve noge. Teškom je mukom ustao te je šepajući, pognute glave, izlazio s terena. Do te 70. minute utakmice Cavani je zabio dva gola Portugalcima i doslovno ih dotukao.

Na njegovu nesreću, čini se kako mu je stradao mišić lista, a bolna grimasa na njegovu licu jasno je govorila da urugvajski napadač ne glumi i ne 'krade' vrijeme'. Jednostavno nije mogao brže...

  • +35
SP 2018., osmina finala: Urugvaj - Portugal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I tada na scenu stupa Cristiano Ronaldo, što god vi mislili o često bahatom i previše samouvjerenom Portugalcu, sad je pokazao da je i veliki sportaš, s osjećajem za fair-play i protivnika. Došao je do Cavanija, pružio mu ruku, poslužio mu kao oslonac i pomogao da izađe s terena.

Nije tu bilo nikakvog pretvaranja, bio je to čisto ljudski potez, pomogao je protivniku i pokazao svoje ljudsko i sportsko lice.