Daniele Orsato

Polufinale protiv Argentine sudit će najbolji talijanski sudac. Akter je utakmice na kojoj se Poljudom orila Cesarica

Bionic
Reading

Talijanski sudac Daniele Orsato (47) dijelit će pravdu na polufinalu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine u utorak, 13. prosinca na stadionu Lusail, objavila je FIFA

Iskusnom Talijanu pomagat će sunarodnjaci Ciro Carbone i Alessandro Giallatini, dok je Mohammed Abdulla Mohammed četvrti sudac.

VAR sudac bit će Talijan Massimiliano Irrati, asistent na VAR-u je Talijan Paolo Valeri, dok će VAR zaleđe kontrolirati Amerikanka Kathryn Nesbitt.

Rođen je u Vicenzi, a FIFA-in sudac je od 2010. godine i ovo mu je prvo Svjetsko prvenstvo u ulozi glavnog suca. U Rusiji je 2018. bio VAR sudac.

Orsato se smatra najboljim talijanskim sucem, a prije dvije godine sudio je finale Lige prvaka između Bayerna i Paris SG-a.

U Katru je sudio uvodnu utakmicu SP-a između domaćina i Ekvadora, a sudio je i susret između Argentine i Meksika koji su Gauči dobili sa 2-0.

Hrvatskoj je do sada sudio tri puta. Prvi put 2011. godine u prijateljskoj utakmici protiv Češke (4-2). Sretan nam je bio i 2019. protiv Mađarske (3-0) na Poljudu u kvalifikacijama za EURO. Utakmica je to koju je obilježila sjajna atmosfera i zborno pjevanje Oliverove Cesarice. 

Sudio nam je i na posljednjem EP-u u porazu od Engleske (0-1) na Wembleyju.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal