turneja četiri skakaonice

'Poljski orao' Kamil Stoch slavio u Innsbrucku te preuzeo vodstvo u ukupnom poretku

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 03.01.2021 16:30
  • Objavljeno 03.01.2021 u 16:30
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Christof STACHE / AFP / Profimedia

Poljski skakač Kamil Stoch pobjednik je trećeg natjecanja novogodišnje turneje 'Četiri skakaonice' održanog u nedjelju na 130-metarskoj skakonici u austrijskom Innsbrucku, gdje je za 12 bodova nadmašio drugoplasiranog Slovenca Anžea Lanišeka

Kamil Stoch je u prvoj seriji imao samo 0.7 bodova prednosti pred Anžeom Lanišekom, koji je Poljaka dočekao i kao vodeći u drugoj seriji. Tada je pobjednik Novogodišnje turneje iz 2018. godine ostvario najbolji skok dana, doskočio na 130 metara te osim svoje druge pobjede na Bergiselu i ukupno 37. u natjecanjima Svjetskog kupa, ostvario i lijepu bodovnu prednost u ukupnom redoslijedu turneje koja će biti završena 6. siječnja natjecanjem u Bischofschofenu.

Uspjeh Poljaka upotpunio je Dawid Kubacki, pobjednik iz Garmisch-Partenkirchena, koji je u Innsbrucku osvojio treće mjesto i nalazi se na drugom mjestu u ukupnom redoslijedu.

Innsbruck je bio koban za vodeći dvojac u redolijedu turneje nakon prva dva natjecanja, Norvežanina Halvora Egnera Graneruda i Nijemca Karla Geigera. Granerud je na Bergiselu bio tek 15., a Geiger mjesto iza njega. Dijelila ih je jedna desetinka, ali su za Stochom zaostali za više od 27 bodova.

U redoslijedu turneje 'Četiri skakaonice' vodeći Stoch ima 809,9 bodova, a drugoplasirani Kubacki zaostaje za 15,2 boda. Granerud je pao na treće mjesto s 20,6 bodova zaostatka, a Geiger je četvrti s 24,7 bodova manje od vodećeg.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Granerud vodi sa 746 bodova, a Nijemac Markus Eisenbichler je drugi s 584. Kamil Stoch je treći s 408 bodova.