KVALIFIKACIJE ZA EP

Policijska službenica Izabela Lojna maestralno zabila za veliku pobjedu Hrvatske

09.04.2024 u 19:01

Bionic
Reading

Hrvatske nogometašice pobijedile su u dvoboju 2. kola skupine B4 kvalifikacija za EP u Zaprešiću Ukrajinu s 1-0 (1-0).

Pobjednički gol zabila je Izabela Lojna u 18. minuti iz slobodnog udarca. Izabela je 31-godišnja policijska službenica rođenau Puli, a odrasla u Otoku gdje je napravila i prve nogometne korake u NK Otok i to u muškoj ekipi. Dvije godine kasnije zaigrala je za ŽNK Ivankovo.

U Osijek je preselila 2010. godine i počela trenirati i igrati za najtrofejniji klub ženske hrvatske nogometne lige, ŽNK Osijek.

'Znali smo i prije početka da je grupa zahtjevna, da su to sve reprezentacije koje su bile u potovima ispred nas, ali znali smo i da nisu kvaliteta koju Wales ima. Oporavili smo se nakon tog poraza, ušli smo u utakmicu dobro. Prvo poluvrijeme je bilo bolje, a izlaskom Balog se to malo poremetilo. Drugo poluvrijeme smo imali malo sreće, a Ukrajinke su također imale nekoliko situacija. Najvažnija je pobjeda i da cure mogu vratiti samopouzdanje jer one to zaslužuju svojim ponašanjem, odgovornošću, ljubavlju prema reprezentaciji, odnosno nogometu' rekao je izbornik Nenad Gračan za HNS.

Sjajan pogodak iz slobodnog udarca postigla je Izabela Lojna u 18. minuti.

'Danas je moj pogodak donio tri boda, a nadam se da će tako biti i ubuduće. Tko god zabije, bitno da se pobijedi, pa makar i Doris zabila s gola. Bitno da se pišu tri boda. A za moj pogodak je najviše zaslužan trener Jure jer mi je prije utakmice da, ako budem imala slobodnjak, pucam po golu jer je vjetar nosi', rekla je Lojna.

'Izabela je kvalitetna i nepredvidiva igračica. Kod njenog udarca je fokus praktički bio na igračicama koje su dolazile na centaršut, međutim mislim da je to sad prvi put napravila. Čestitke njoj i svima ostalima koji su zaslužni za ovaj rezultat i pobjedu', rekao je izbornik Nenad Gračan.

  • +9
Kvalifikacije za EP (žene): Hrvatska - Ukrajina, 9.4.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon poraza od Walesa, Lojna tvrdi kako je ovo bio vjetar u leđa.

'Nažalost protiv Walesa se možda dogodio taj neki loš dan. Možda smo ušli u utakmicu s nekim strahom, ali danas smo pokazale da je to bio loš dan. Ova utakmica nam može samo donijeti što bolji plasman. Treba sad to potrditi protiv Kosova da pobijedimo obje utakmice i da zasluženo budemo na drugom mjestu', dodala je Lojna.

Sljedeća utakmica kvalifikacija slijedi 31. svibnja u gostima kod Kosova, a potom uzvrat 4. lipnja u Hrvatskoj.

U drugoj utakmici Velšanke su u gostima pobijedile Kosovarke s 6-0, te vode sa šest bodova, dok Hrvatska i Ukrajina imaju po 3 boda.

Hrvatice sljedeću utakmicu 31. svibnja u gostima kod Kosova.

Standings provided by Sofascore