sve snimali

Policija se oglasila; na Istra 1961-Hajduk osim kaosa navijača bilo je i pirotehnike

27.11.2023 u 11:40

Bionic
Reading

Nedjeljna utakmica Prve HNL odigrana u Puli između Istre 1961 i Hajduka protekla je bez većih izgreda navijača iako je zabilježeno nekoliko slučajeva korištenja pirotehničkih sredstava, izvijestili su u ponedjeljak iz istarske policije

Tako su se prije početka utakmice, oko 13 sati, domaći navijači okupili kod Arene te su se uputili prema stadionu, a prilikom prolaska centrom grada koristili su pirotehniku.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Prilikom ulaska na stadion 21-godišnji navijač gostujuće momčadi pokušao je unijeti pirotehničko sredstvo te mu je određena zabrana posjećivanja nogometnih utakmica u trajanju od osam dana, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Prema podacima policije, tijekom nogometne utakmice došlo je do protupravnog ponašanja zasad neutvrđenog broja navijača domaće i gostujuće momčadi, koji su na tribinama palili pirotehnička sredstva, a zbog pirotehničkih sredstva koja su ubačena u teren, utakmica je bila zaustavljena nekoliko minuta dok je nakon završetka utakmice na travnjak utrčalo nekoliko gostujućih navijača koji su se sukobili s redarima, a nakon intervencije policije uspostavljen je red. Više o tome pročitajte OVDJE.

Kaos nakon utakmice Istra 1961 - Hajduk 26.11.2023. 2 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ONNETWORK

Inače, na stadionu Aldo Drosina u Puli utakmicu je s tribina pratilo više od 8.600 posjetitelja, od čega oko 3.500 gostujućih navijača.

"Policijski službenici bili su raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja pa tako prije, za vrijeme i nakon utakmice nisu zabilježeni međusobni sukobi navijača"; naveli su iz policije.

  • +9
Kaos nakon utakmice Istra 1961 - Hajduk 26.11.2023. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Dodali su da je većina gostujućih navijača pristigla pod pratnjom policije do stadiona s jednim autobusom, 53 kombi vozila i 350 automobila te je i njihov odlazak također protekao sigurno.

Policija je izvijestila i da je za vrijeme odigravanja i nakon utakmice snimala i fotografirala na stadionu te prilaznim pravcima te će se nastaviti provoditi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta i procesuiranja osoba koje su se protupravno ponašale.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Kaos nakon utakmice Istra 1961 - Hajduk 26.11.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ONNETWORK