DERBI NA MAKSIMIRU

Policija na nogama, Zagreb pod opsadom; posebno priopćenje iz Dinama!

18.02.2018 u 12:54

Bionic
Reading

Na Maksimiru se od 15 sati (Arenasport 3) igra najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, a policija je tu utakmicu proglasila dvobojem visokog rizika pa je jasno da će pretresi navijačkih skupina biti rigorozni i detaljni

Hoćemo li nedjelju biti svjedoci velike nogometne fešte, spektakularnog sudara 'modrih' i 'bilih' začinjenog s golovima i sjajnim potezima ili će igrači, kao što se znalo dogoditi u prošlosti, ostati u sjeni mogućih navijačkih izgreda, ubacivanja baklji na teren i pogrdnih skandiranja? Saznat ćemo uskoro, a do tada je policija na nogama.

Na Maksimiru se očekuje oko 3-4 tisuće gostujućih navijača koje je policija počela pretresati (kao i njihova prijevozna sredstva) već na ulazu u grad Zagreb.

>> Evo gdje možete gledati Dinamo - Hajduk; Cvitanović jako čudnom izjavom iznenadio sve

  • +7
HT Prva iga, 13. kolo: Hajduk - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iz Dinama su na dan utakmice izdali obavijest da stadion Maksimir za današnji derbi GNK Dinamo – HNK Hajduk otvara svoja vrata u 13 sati. Za one koji još nisu kupili ulaznice, blagajne na ticket pointu rade od 10.00 do 15.45.

Na njima se mogu kupiti i ulaznice za gostujuću tribinu JUG, dok se posebna blagajna za gostujuće navijače otvara u 12.00 na južnom prilazu stadionu Maksimir. Tribina JUG svoja vrata otvara u 12.30 sati.

Isto tako mole se navijači da što ranije krenu prema stadionu kako bi izbjegli gužve i kašnjenje na početak derbija. Par dana ranije iz maksimirksog kluba izdali su i posebno prioćenje vezano uz organizaciju utakmice:

'Nedjeljni derbi GNK Dinamo - HNK Hajduk (15:00h, stadion Maksimir) proglašen je utakmicom visokog sigurnosnog rizika te će u skladu s time biti na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.

Pozivamo navijače da prilikom dolaska na stadion koriste javni gradski prijevoz ili taxi prijevoz, posebno zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta zoni stadiona Maksimir,' stoji u priopćenju.

'Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.

Na kolnom ulazu od Kipa bacača diska i prostora u zoni raskrižja Ulice Svetice i Maksimirske sve do zapadnog raskrižja zapadnog parkirališta stadiona, na prostoru poligona autoškole i tržnice Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir od 06:00 do 19:00 sata temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje osim za vozila gostujućih navijača izvan Grada Zagreba odnosno gledatelja s izdanom parking propusnicom GNK DINAMO,' poručili su iz kluba.

Ovjde pogledajte sve ostale informacije i detalje za navijače Dinama, kao i za gostujuće navijače.

DINAMO-HAJDUK 3:1, 4. kolo 2017/1., (SAŽETAK)
Hajduk - Dinamo 2:2 (13. kolo 2017./18., 21.10.), sažetak Autor: YouTube