dvojbena odluka

Pojavio se dokaz koji je digao ljubitelje nogometa na noge: City i Guardiola ipak žrtve nepravde?

18.04.2019 u 08:29

Bionic
Reading

O kontroverznoj utakmici između Manchester Cityja i Tottenhama na Etihadu ove srijede još će se mnogo pričati, a mnogi ljubitelji nogometa optužuju VAR za manipulaciju, jer sucu Cakiru nije na ekranu prikazana snimka u kojoj se vidi da je Fernando Llorente zaista igrao rukom...

Manchester City ispao je iz Lige prvaka na najnesretniji mogući način. Oprostio se od natjecanja zbog više primljenih golova u gostima, nakon što je u završnici susret VAR dvaput presudio u korist protivnika.

  • +11
Manchester City - Tottenham Hotspur, uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Poništiti gol u sudačkoj nadoknadi koji je već bio proslavljen od strane Pepa Guardiole možda je bila okrutna odluka, ali i ispravna, no gol Fernanda Llorentea za 4:3 koji se pokazao ključnim podigao je mnogo više prašine.

Naime, sudac Cakir priznao ga je nakon što mu je puštena snimka iz VAR sobe, no ne i iz kuta koji najbolje pokazuje da je španjolski napadač zaista prvo igrao rukom prije nego što je donjim dijelom tijela ugurao loptu u mrežu. Twitter je zato pun videa sa spornom snimkom.

Naravno da je Turčin na temelju viđenog priznao pogodak, a mnogi se ipak pitaju je li se dogodila manipulacija dokazima, s obzirom da sudac nije imao priliku vidjeti situaciju iz svih kuteva i donijeti pravednu odluku.

'Iz jednog kuta gledanja je ruka, iz drugog koji je pokazan sucu nije. Pobornik sam donošenja odluka iz prve ruke, ali ponekad sudac mora dobiti pomoć,' naglasio je i Pep Guardiola nakon susreta.

U svakom slučaju, još jedna potvrda da VAR tehnologija ima svoje prednosti, ali nije savršena i još uvijek daje mogućnost namjerne ili slučajne manipulacije. Nešto čime će se čelnici nogometa morati pozabaviti u budućnosti...