u iščekivanju ždrijeba

Poigrajte se i vi! Izaberite protivnike Hrvatske na SP-u

17.11.2017 u 11:19

Bionic
Reading

Nakon što je Peru u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija sa 2:0 svladao Novi Zeland i kao zadnja reprezentacija osigurao nastup na SP iduće godine u Rusiji poznato je svih 32 sudionika te smotre i njihov raspored po jakosnim skupinama, a Hrvatska je svoje mjesto našla u jakosnoj skupini 2.

Ždrijeb skupina svjetskog prvenstva, koje se od 15. lipnja do 14. srpnja igra u Rusiji, na rasporedu je 1. prosinca u Moskvi, a Hrvatska će biti u drugoj jakosnoj skupini, zajedno sa Španjolskom, Peruom, Švicarskom, Engleskom, Kolumbijom, Meksikom i Urugvajem.

Jakosne su skupine određene u skladu s FIFA-inom ljestvicom iz listopada 2017. godine, a nositelji skupina bit će domaćin Rusija, svjetski prvak Njemačka, Brazil, europski prvak Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska.

Grupnu fazu natjecanja činit će osam skupina po četiri reprezentacije, pri čemu će u svakoj skupini moći biti najviše dvije europske reprezentacije, odnosno po najviše jedna iz preostalih konfederacija.

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

Od bolje rangiranih reprezentacija Europe na FIFA-noj ljestvici plasmana na SP nisu ostvarile Italija (15.), Nizozemska (20.), Sjeverna Irska (23.) i Slovačka (24.), a prvi put na svjetskom prvenstvu nastupit će Island i Panama.  

No, dok čekamo službeni ždrijeb, i vi se možete poigrati u ulozi Fifinih 'meštara' i pogledati koje biste suparnike dodijelili Hrvatskoj.

Kako? Kliknikte na link OVDJE i ponovno klinkite 'DRAW'

Prvi 'pick' tportala bila je skupina u kojoj su Belgija, Egipat i Australija. Možda vi budete bolje ruke...

Ždrijeb Svjetskog prvenstva, jakosne skupine:

1. jakosna skupina: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

2. jakosna skupina: Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, HRVATSKA

3. jakosna skupina: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran

4. jakosna skupina: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija