SVAŠTA

Pogledajte zašto je sudac isključio 36 igrača

23.10.2012 u 12:25

Bionic
Reading

Sudac Nestor Guillen isključio je 36 nogometaša na juniorskoj utakmici u Paragvaju. Jednostavnije rečeno, crvene kartone dobili su svi igrači iz zapisnika

U posljednjih pet minuta utakmice, sudac je pokazao dva crvena kartona dvojici suparničkih igrača, koji su ga ignorirali i nastavili tučnjavu na terenu. U nekoliko sekundi situacije je izmakla kontroli, na igralištu su se našli i svi pričuvni igrači iz obje momčadi i krenula je masovna tučnjava.

Sudac i njegovi pomoćnici su izlaz iz neugodne situacije potražili bijegom u svlačionicu. Kasnije je u zapisniku glavni sudac upisao crvene kartone za sve igrače na terenu i s klupe, odnosno za njih ukupno 36.

'Mnogi od igrača koji su bili na terenu, pa i oni koji su dotrčali s klupe, nastojali su zapravo umiriti svoje suigrače, pa čak i one suparničke. Suci čak nisu niti ostali na terenu. Čim je izbila tučnjava, odmah su krenuli u svlačionicu. Glavni sudac nije niti vidio što se sve događa, pa je jednostavno isključio sve igrače. Time je oprao svoje ruke i skinuo odgovornost sa sebe,' prepričao je događaj Hernan Martinez, predsjednik domaćeg kluba Teniente Farina.

'Suci bi se bolje trebali brinuti za te dečke. Trebali su osigurati da dvojica isključenih igrača koji su se potukli napuste igralište. Umjesto toga, s terena su otišli suci. Kada su igrači to vidjeli, nastavili su svoju tučnjavu,' dodao je Sixto Nunez, predsjednik gostujuće momčadi Libertad.

Makljaža mladih nogometaša