kup nacija

Pogledajte sjajne fotografije s utakmice u kojoj je Hrvatska razbila Ukrajinu 41:5

11.11.2023 u 21:05

Bionic
Reading

Hrvatska ragbijaška reprezentacija u drugoj utakmici Trophy divizije europskog Kupa nacija upisala je prvu pobjedu, formalno kao gost svladala je u Makarskoj Ukrajinu 41:5 (27:0)

Matej Buljanović u svom je drugom nastupu za reprezentaciju, prvom u početnoj postavi, postigao tri polaganja (15 poena), dok je 14 poena imao Jason Newton, deset Filip Perica, a dva Denis Majstorović.

Hrvatska iduće subote u Makarskoj igra protiv Švedske, a nakon dva kola u skupini vodeća Švicarska ima osam bodova, Češka i Hrvatska po pet, Litva i Švedska po četiri, dok je Ukrajina bez bodova.

Pred tisuću gledatelja, na teškom i blatnom terenu, hrvatski ragbijaši su dominirali protiv Ukrajinaca te ostvarili uvjerljivu i zasluženu pobjedu.

  • +50
Ragbi, Liga nacija, Hrvatska - Ukrajina, 11.11.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Matko Begovic/PIXSELL

'Ponosan sam na momke jer bili su pod velikim pritiskom nakon poraza u Češkoj. Bio sam zabrinut kad sam vidio kišu i stanje terena jer Ukrajinci imaju najjači skup u našoj skupini, ali zaustavili smo ih i pametnom igrom došli do pobjede u vrlo teškim uvjetima', rekao je nakon pobjede hrvatski izbornik Anthony Poša.

U drugoj subotnjoj utakmici ove skupine Švicarska je kao gost pobijedila Litvu 31:17.