SuperSport HNL

Pogledajte kako je Istra 1961 u derbiju začelja Rudešu utrpala četiri gola, dva je zabio Erceg

11.11.2023 u 18:10

Bionic
Reading

Uvjerljivu su pobjedu u derbiju začelja ostvarili nogometaši Istre 1961, pulska momčad je 4:0 (3:0) pobijedila u Zagrebu Rudeš, u ogledu 15. kola SuperSport HNL-a

Utakmica je odlučena već nakon prvog poluvremena kada je Istra 1961 imala prednost od tri gola. Prvi gol dao je Antonio Maurić u 14. minuti, dok je potom dva puta strijelac bio Ante Erceg, u 26. minuti te iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi. U nastavku je Matej Vuk povećao na 4:0 u 57. minuti.

Istra 1961 sada ima 14 bodova kao i Slaven Belupo, a te su dvije momčadi odmaknule Rudešu na čak 11 bodova prednosti. Posljednji Rudeš je i dalje bez pobjede, a skupio je već 12 poraza.

Od samog početka Istra 1961 je zagospodarila travnjakom, a prvi pogodak gosti su postigli u 14. minuti. Prije toga su već imali tri dobre šanse, ali domaću mrežu nisu uspjeli zatresti Vuk, Marešić i Erceg.

Domaća obrana i golman kapitulirali su u 14. minuti kada je nakon povratne lopte Lisice dobro reagirao Maurić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Vrlo brzo Istra 1961 je povećala vodstvo, a opet je veliki dio posla obavio Lisica. Strijelac je taj put bio Ante Erceg.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nakon toga je Rudeš imao dominaciju u posjedu, ali domaćin baš ničim takvo što nije konkretizirao. Gostujuća obrana nije uopće bila pod pritiskom, a prvi dio okončan je novim golom pulskog sastava. Nakon ruke Kovačevića u svom šesnaestercu s bijele točke je Erceg pogodio za 3:0 u nadoknadi prvog dijela.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Rudeš je bio dodatno grogiran nakon što je u 57. minuti primio novi gol, strijelac je bio Vuk, a nekoliko minuta kasnije moglo je biti i 5:0, ali je okvir vrata spasio domaćina nakon udarca Ercega.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Do kraja je Rudeš bio posve nemoćan, a Istra 1961 se zadovoljila velikim vodstvom. Istra 1961 je upisala drugu prvenstvenu pobjedu u nizu.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

  • +21
Rudeš - Istra 1961, SuperSport HNL, 11.11.2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

>> više statistike potražite OVDJE.

Rudeš - Istra 1961 0:4, sažetak utakmice, 11.11.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

U nedjelju od 16.30 sati na Poljudu igraju Hajduk i Varaždin, dok je na samom kraju kola na rasporedu derbi na Rujevici, u 19 sati se sastaju Rijeka i Dinamo.

Standings provided by Sofascore