0:3 NA DRAGAU

Pogledajte prilike Dinama i novi poraz od Porta

22.11.2012 u 00:16

Bionic
Reading

Ni nakon petog nastupa u skupini A Lige prvaka zagrebački Dinamo nije zabio prvi gol ili osvojio prvi bod ove sezone u najeminentnijem natjecanju

Hrvatski prvak poražen je na gostovanju kod Porta na Dragau 3-0, iako u prvom poluvremenu nije ostavio toliko loš dojam koliko sugerira konačni rezultat, ali je drugi dio odigrao za brzi zaborav. Momčad Porta, koja je neporažena već osam mjeseci, rutinski je stigla do uvjerljive pobjede.

Možda bi se utakmica drukčije razvijala da je Sammir u 13. minuti iskoristio odličnu šansu i doveo Zagrepčane u vodstvo. Odličnom loptom proigrao ga je Vida. Sammir je izbio sam pred domaćeg vratara Heltona, iskosa s desne strane. Snažno je tukao desnom nogom, ali je lopta pogodila unutarnju stranu vratnice i odbila se natrag u teren.


Imao je Dinamo još prilika. U 39. minuti je Sammir odlično proigrao Beqiraja koji se s loptom približio suparničkom golu, ali je suviše oklijevao s udarcem pa je prilika otišla u nepovrat. Nakon kornera je solidan Vidin udarac glavom obranio Helton. Beqiraj je odbijenu loptu pokušao nekako ugurati u gol, ali je loptu s gol-crte očistio netko od domaćih igrača.

Dinamo je sada na gol-razlici 0-13. Statistika kaže da je u udarcima na gol bilo 21-5 u korist domaćina, a u pokušajima u okvir gola 12-3.