tragičar simon

Pogledajte nevjerojatnu početničku pogrešku golmana Španjolske; poklonio je gol Hrvatskoj na bizaran način kada to baš nitko nije očekivao

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 28.06.2021 20:42
  • Objavljeno 28.06.2021 u 19:11
Bionic
Reading

Iako Hrvatska nije najbolje ušla u utakmicu osmine finala Eura protiv Španjolske ipak je ni iz čega došla do vodstva od 1:0. I to na kakav način... Na kraju je Španjolska nakon drame i produžetka stigla do pobjede 5:3

Nevjerojatnu i pomalo početničku pogrešku napravio je u 20. minuti 24-godišnji golman Španjolske Unai Simon. Mladi 18-godišnji Pedri snažnom je povratnom loptom dodao svog golmanu koji je krivo procijenio i lopta je – prešavši mu preko noge - završila u mreži. Šok za Španjolce, a slavlje za Hrvate. Gol možete vidjeti OVDJE.

Time nas je ovaj gol podsjetio na engleskog golmana Paula Robinsona koji je sličan gol primio 2006. godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. tada su Englezi za gol krivili 'krticu' tj. neravan teren.

Inače, ovo je bio deveti autogol na ovom Euru, više nego na dosadašnjim svim Eurima zajedno i ukupno četvrti koji su skrivili golmani. I ono što je nevjerojatno, sva četiri autogola za koje su krivi golmani dogodili su se na ovom Euru.

No, taj gol bio je tek početak neviđene golijade. Španjolci su nakon drame ipak stigli do pobjede 5:3.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal