PRAVA POTPORA

[VIDEO/FOTO] Napokon tamo gdje im je i mjesto! Na tisuće hrvatskih navijača na stadionu Parken, s tribina se orila 'Moja domovina...'

Bionic
Reading

Nakon što je prve tri utakmice u skupini u Londonu i Glasgowu igrala praktički bez podrške navijača, hrvatska nogometna reprezentacija je u Kopenhagenu u susretu protiv Španjolske napokon imala bučnu podršku s tribina stadiona Parken

Na tribinama stadiona je više od 5000 navijača koji su se cijeli dan sjajno zabavljali na ulicama Kopenhagena podsjetivši na neka stara vremena. Kao da se sve napokon vratilo u normalu, a s tribina se opet orila 'Moja domovina!' i himna 'Lijepa naša' što možete vidjeti OVDJE.

Ulaznice za hrvatski navijački sektor koji može primiti oko 3500 gledatelja su doslovno razgrabljene. HNS je potom dobio još dodatnih 250 ulaznica, a sasvim sigurno dio navijača je kupio ulaznice i za ostale sektore.

'Ja želim samo hrvatske navijače, jer onda smo puno jači', kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon prolaska skupine. I želja mu se ispunila.

Hrvatski navijači su glavni danski grad stigli iz cijele Europe i naravno iz Hrvatske.

'Bježite ljudi, bježite iz grada' orilo se centrom Kopenhagena. Pjevale su se pjesme od ranog jutra, a sat vremena prije početka utakmice navijači su u korteu krenuli prema stadionu.

  • +26
Hrvatski navijači na tribinama Parkena u Kopenhagenu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Danska je petak stavila Hrvatsku na zelenu listu zemalja zbog povoljne epidemiološke situacije. Što je značilo da se u potpunosti ukida obveza samoizolacije. Za ulazak u zemlju bila je dovoljna potvrda da ste potpuno cijepljeni, ili da ste preboljeli koronavirus.

Nažalost, utakmice u Londonu i Glasgowu su protekle bez prave navijačke podrške s tribina.

Britanske vlasti nisu maknule Hrvatsku s liste država koje moraju u desetodnevnu karantenu pri ulasku u zemlju pa su tako naši navijači mogli na Wembley i Hampden Park samo ako su odradili karantenu ili su u UK već duže vrijeme.

  • +2
Hrvatski navijači i danska policija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
  • +21
Hrvatski navijači u Kopenhagenu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX