Što mu je to trebalo?

Pogledajte nesportski potez Nadala na Wimbledonu

29.06.2012 u 13:24

Bionic
Reading

Ponajbolji tenisač današnjice Rafael Nadal očito teško podnosi kada je netko bolji od njega pa je tako na najpoznatijem teniskom turniru na svijetu malo pao u očima mnogih navijača

Inače poznat kao dobar, sramežljiv i skrušen, drugi tenisač svijeta Rafael Nadal pokazao je i svoju tamnu stranu u četvrtak navečer kada je nesportskim potezom iskalio svoju frustraciju.

U susretu 2. kola Wimbledona drugi je tenisač svijeta, koji je igrao protiv češkog tenisača Lukaša Rosola, u trenutku incidenta zaostajao break za 100. igračem svijeta u trećem setu kada je na promjeni strana ramenom 'udario' Rosola. Španjolac, dvostruki pobjednik trećeg Grand Slam turnira sezone, na kraju je senzacionalno poražen nakon pet setova sa 7:6, 4:6, 4:6, 6:2, 4:6.

U video prilogu sporni detalj možete vidjeti na 1,53 minute.

Razlog zbog kojeg je Nadal to učinio je nepoznat s obzirom da se Španjolac nije želio očitovati o tom trenutku susreta. Možemo pretpostaviti da ga je Rosol iživcirao svojim konstantnim skakutanjem u trenutku kada se Nadal pripremao za servis te dubokim i glasnim disanjem.

Zbog svih tih stvari, pa i zbog odugovlačenja između poena, požalio se Nadal glavnom sucu meča, međutim bezuspješno. Uostalom, on je taj koji je 'doktorirao' odugovlačenje i pripremu između poena, tako da je njegov prigovor bio ništa drugo nego vapaj za pomoć.

Zanimljivo, Rosolu je ovo prvi nastup na Wimbledonu, a prije ove sezone nije slavio ni u jednom meču na turniru s travnatom podlogom.