DOPUŠTENIM I ZABRANJENIM

Pogledajte kako se Mourinho koristi svim metodama!

28.04.2014 u 15:23

Bionic
Reading

Kažu da slika govori tisuću riječi, a tako čini i ovaj snimljeni kadar u kojem Mourinho ne ispušta loptu iz ruke, a Gerrard i Flanagan mu je pokušavaju oteti. Slično su se ponašali i njegovi igrači, ali na kraju i slavili rezultatom 2:0

Ono što će ostati zapamćeno nevjerojatno je inicijativa i posjed lopte Liverpoola, ali Mourinho je ponovio recept iz Madrida, kada je protiv Atletica parkirao autobus i izvukao 0:0 u Ligi prvaka. O tome svemu svjedoči i statistika, koja je naravno dobrano u korist Liverpoola, a jedna od metoda kojom se koristio Chelsea bilo je i konstantno otezanje igre. Nisu imali posjed, pa kako bi dali svojim igračima dodatno vrijeme za odmor, koristili su svaki prekid igre kako bi loptu vratili što je kasnije moguće.

Statistika utakmice Liverpool-Chelsea dosta toga pokazuje


Tako je sudac Atkinson nadoknadio čak četiri minute u prvom poluvremenu, a sve zbog iznimnog otezanja igrača Bluesa. Kako je sudbina očito odlučila biti na strani Mourinha, baš su u tom periodu i postigli pogodak za vodstvo, koji je bio ključan za nastavak dvoboja. Mou je još jednom pokazao da ne preže ni pred kakvim metodama, a slika u naslovu vrlo je indikativna – i on sam će, ako je potrebno, čuvati loptu i ne dati je protivničkim igračima.