'prelomio' je utakmicu

Pogledajte kako je pas utrčao u teren i spasio nogometaše Zrinjskog u kritičnoj situaciji

19.07.2023 u 12:19

Bionic
Reading

BiH prvak Zrinjski plasirao se u 2. pretkolo Lige prvaka nakon što je poslije drame izvođenja jedanaesteraca izbacio armenskog prvaka Urartu, a utakmicu je u regularnom dijelu obilježio jedan - pas

U samoj završnici regularnog dijela utakmice između Zrinjskog i Urartu dogodila se simpatična situacija - na teren je utrčao pas i na sreću domaćih nogometaša spriječio izuzetno opasan kontranapad gostiju iz Armenije.

'Incident' se dogodio u 78. minuti i to u trenutku kad su gosti pri rezultatu 1:1 imali opasan i otvoren kontranapad, no sudac je jednostavno morao zaustaviti igru jer se na terenu pojavio - pas!

Da, pas je utrčao na teren i prekinuo kontranapad gostujuće momčadi! A možda je i 'prelomio' utakmicu!

Ova situacija je razveselila domaće navijače, pa čak i igrače kojima je pas pomogao, dok su gosti iz Armenije u nevjerici gledali što se dešava. Jednostavno nisu mogli vjerovati da im je pas utrčao u teren i prekinuo kontranapad.

Ubrzo nakon toga, pas je iznesen s terena, sudac je ovaj prekid iskoristio kako bi igrače poslao na osvježenje, a utakmica je nakon svega nastavljena.

  • +4
Pas prekinuo utakmicu NK Zrinjski i FC Urartu Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

No, drami tu ipak nije bio kraj... Podsjetimo, Zrinjski je poveo u 27. minuti golom Nemanje Bilbije, no gosti su u nastavku susreta s dva gola okrenuli rezultat izborivši produžetak. Izjednačio je Narek Grigorijan u 74. minuti, a susret je u produžetak gurnuo Aras Ozbiliz golom iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Hrvatski nogometaš Tomislav Kiš je u 94. minuti realizirao jedanaesterac za 2:2 i rezultat koji je vodio domaćina dalje. Međutim, u sudačkoj nadoknadi prvog produžetka Artem Maksimenko je vratio Urartu u prednost.

Kako više nije bilo golova pitanje pobjednika je odlučeno nakon jedanaesteraca. Prvi su do prednosti došli Armenci nakon što je u trećoj seriji Damir Zlomislić prebacio gol. Uzvratio mu je u 4. seriji Eduardo pogodivši prečku, a u posljednjoj, petoj seriji je Marko Marić obranio udarac Armana Gazarjana, da bi kapetan Hrvoje Barišić pogodio za pobjedu.

'Plemići' su bili bolji i na koncu su slavili 4:3 preskočivši prvu prepreku u kvalifikacijama Lige prvaka nakon sedam neuspjelih pokušaja. A u tome im je pomogao i - pas.