PRVI NA LINIJI FRONTE

Pogledajte kako je Mario Mandžukić 'otpuhnuo' kapetana Atalante; nema šale s Hrvatom kad mu netko dirne suigrača

24.05.2021 u 10:36

Bionic
Reading

AC Milan je slavio u Bergamu 2:0, izborio je Ligu prvaka nakon šest godina, a Mario Mandžukić je i u maloj minutaži pokazao da je uvijek spreman stati u zaštitu suigrača

Pobjedu vrijednu Lige prvaka Milan je ostvario s dva pogotka iz kaznenih udaraca, a oba puta je realizator bio Franck Kessie (43-11m, 90+4-11m). Ante Rebić nije bio u konkurenciji za sastav zbog ozljede, a Mario Mandžukić je igrao od 79. minute.

Hrvatski napadač poznat po svojoj borbenosti i požrtvovnosti istaknuo se i u tom kratkom vremenu koje je proveo na travnjaku. Naime, Atalantin kapetan Marten de Roon krenuo je u sukob s Milanovim BiH veznjakom Radom Krunićem, a zatim se ukazao Mandžukić i odgurnuo Nizozemca koji je odmah završio na travnjaku. De Roon je pocrvenio zbog prethodnog sukoba s Krunićem...

Inače, plasman Milana u Ligu prvaka burno je proslavljen na travnjaku i u svlačionici, a veselje se nastavilo i u Milanovom autobusu koji se vraćao iz Bergamana. Toliko im je značio taj uspjeh, jer je klub opet u društvu velikih momčadi najjačeg Uefinog natjecanja.

'Zasluženi uspjeh. Morali smo se natjerati da zaboravimo Berlusconijev Milan, jer su to drugačija vremena. Bili smo prisiljeni smanjiti plaće i pomladiti momčad. I zato je trebalo biti kreativan. Rekao bih da smo bili. Trener i dečki odradili su fantastičan posao', rekao je direktor Paolo Maldini.

  • +5
Atalanta Bergamo - AC Milan, Serie A, 23.5.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

'Ovo nije krajnja točka, već fantastično putovanje. Međutim, Milan mora ostati trajno u Ligi prvaka da bi se ekonomski natjecao s ostalim klubovima', dodao je.