novi poraz 'kraljeva'

Ovo je katastrofalna pogreška Luke Modrića, skrivio je gol već u prvoj minuti

03.08.2023 u 09:51

Bionic
Reading

U prijateljskom susretu koji se odigrao u Orlandu, nogometaši torinskog Juventusa pobijedili su madridski Real 3:1, što je Madriđanima bio drugi poraz u nizu. U posljednjem odigranom susretu Real je također primio tri gola, izgubio je od Barcelone 3:0

Juventusu je trebalo tek 48 sekundi za prvi gol na utakmici, a sve nakon pogreške kapetana Vatrenih Luke Modrića. Pokušao se Modrić na samom početku susreta osloboditi pritiska protivničkih igrača na svojoj polovici. Efektno je, bez gledanja, pokušao proigrati Viniciusa petom, ali je to dodavanje završilo u nogama igrača Juventusa koji su u samo nekoliko dodavanja došli u vodstvo.

Brzopoteznu, točnu i lijepu akciju složila je talijanska momčad te bez problema ušla u šesnaesterac 'kraljeva'. McKennie je prvo pogodio vratnicu, lopta se odbila na nogu Moisea Keana koji je bio strijelac za 1:0.

Taj gol prilično je usmjerio ostatak utakmice, jer je Real napadao i stvarao veći broj prilika, ali je Juventus bio itekako opasan kroz kontranapade. Jedna kontra je i rezultirala drugim golom. U 20. minuti je McKennie asistirao, a Timothy Weah zabio za 2:0.

  • +11
Real Madrid - Juventus 1:3, prijateljska utakmica, 3.8.2023. Izvor: EPA / Autor: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Jedini gol Real je postigao u 38. minuti. Majstorski je sa svoje polovice asistirao Kroos, dok je egzekutor bio Vinicius Junior. Sve je zaključeno golom u 95. minuti. Iz blizine je pucao Dušan Vlahović, a lopta se od golmana Reala Courtoisa odbila u mrežu za konačnih 3:1.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić bio je u udarnoj momčadi Reala te je zamijenjen nakon sat vremena igre.