pitanje je dana

Otkriveno zašto Joško Gvardiol nije igrao u pripremnoj utakmici: Svi znaju razlog...

03.08.2023 u 08:59

Bionic
Reading

Joško Gvardiol (21) započeo je pripreme s Red Bull Leipzigom, ali na utakmici protiv četvrtoligaša Altglienickea koju su 'bikovi' dobili 9:2 nije zaigrao. Trener Marco Rose nakon tog susreta se osvrnuo na njegov status i mogući odlazak u Manchester City

Kako sada stvari stoje, pitanje je dana kad će Red Bull Leipzig i Manchester City objaviti kako je posao oko transfera hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola (21) u redove 'građana' dogovoren.

Prema nekim informacijama transfer Gvardiola trebao bi iznositi više od 90 milijuna eura i time bi naš 'vatreni' postao najskuplji obrambeni igrač u povijesti nogometa.

A RB Leipzig je jučer na pripremama igrao susret protiv njemačkog četvrtoligaša Altglienickea i uvjerljivo slavio 9:2. No, u sastavu 'bikova' nije bilo Joška Gvardiola, a na tu se činjenicu nakon susreta osvrnuo trener Leipziga Marco Rose.

'Zašto Gvardiol nije igrao? Ne trebamo okolišati, svi znaju razlog. Mislim da se više nitko ne može ubaciti ispred Manchester Cityja, ali još ne mogu reći da je sve gotovo', kazao je Rose i tako potvrdio da je transfer Joška Gvardiola praktički pred završetkom. Zato nitko niti ne želi riskirati da posao od 90 milijuna eura propadne zbog moguće ozljede na pripremnoj utakmici protiv niželigaša.

Na Gvardiolov odlazak osvrnuo se i jedan od njegovih suigrača, nekadašnji slovenski reprezentativac Kevin Kampl (32).

'Joško je već sad jedan od najboljih braniča na svijetu i bit će još bolji. Nevjerojatno je kako se nosi sa svom ovom pompom oko sebe. Bio je apsolutno sjajan i na treninzima i u svlačionici', rekao je Kampl.