Logo (1)

čeka nas spektakl

Pogledajte kako izgleda nogometni stadion na kojem će se odigrati veliko rukometno finale između Hrvatske i Španjolske

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 26.01.2020 12:07
  • Objavljeno 26.01.2020 u 12:07
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija će u finalu Europskog prvenstva, koje se igra danas u 16:30 u Stockholmu, snage odmjeriti sa Španjolskom

Hrvatska rukometna reprezentacija će u finalu Europskog prvenstva, koje se igra danas u 16:30 u Stockholmu, snage odmjeriti sa Španjolskom. 'Kauboji' će do jedinog zlata koje im nedostaje krenuti u spektakularnoj Tele 2 Areni koja inače ni nije namijenjena za rukomet, već je riječ o nogometnom stadionu.

Ovo zdanje je dom švedskih nogometnih prvoligaša Hammarbyja i Djurgårdena, a sagrađen je 2013. godine za 290 milijuna eura. Kada se na njemu igra nogomet, onda ima kapacitet od 35.000 mjesta, a za rukomet su napravljene neke preinake kako bi atmosfera bila bolja i sve ispalo primjerenije za ovaj sport.

Rukometni teren je postavljen ispred sjevernog gola kao što je to bilo i na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu na kojem su naši košarkaši igrali Europsko prvenstvo, a tenisači osvojili prestižni Davis Cup. Uz teren je, sa zapadne strane, postavljena i velika montažna tribina pa je kapacitet dvorane koja je tako nastala čak 22.500 mjesta.

Na ovom su stadionu, osim nogometaša, nastupali Madonna, Iron Maiden, Avicii, Swedish House Mafia, Rolling Stonesi i brojni drugi, a hrvatska rukometna reprezentacija ga je isprobala u polufinalu protiv Norveške. Tada nam je bio sretan, nadamo se da će i danas. Kako izgleda ovo veličanstveno zdanje pogledajte u galeriji.

  • +16
Stockholm: Tele 2 Arena prenamijenjena za Europsko prvenstvo u rukometu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal