zagrijavanje za argentince

[VIDEO/FOTO] Pogledajte fantastičnu atmosferu koju su napravili hrvatski navijači u Dohi. 'Vatreni' će u polufinalu imati gromoglasnu podršku

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 13.12.2022 18:31
  • Objavljeno 13.12.2022 u 12:29
Bionic
Reading

Plaža ispred hotela Hilton Doha, u kojem je smještena hrvatska reprezentacija za vrijeme Svjetskog prvenstva u Katru, bila je premala da bi primila sve navijače koji su stigli pozdraviti Vatrene. Ukratko, u jutarnjim satima u Dohi je počelo navijačko ludilo

Već po dobrom starom katarskom običaju, na dan utakmice Vatrenih na plaži ispred njihovog hotela razvija se navijačka zastava.

>> Magdalena je konkurencija Ivani Knoll: Stigla je u Katar u vatrenom izdanju

Ekipa iz Crikvenice za ovo Svjetsko prvenstvo produžila je zastavu sa 100 na 200 metara, no zbog FIFA-inih restrikcija skraćena je na 30-ak metara da bi mogla ući na stadion.

>> [VIDEO] Hrvatski navijači stigli u Katar i krenuli s pjesmom, a jedan od njih nam je otkrio što im stalno dobacuju ostali turisti u gradu

Navijači Doha Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Sve je počelo uoči susreta protiv Kanade, potom se nastavilo prije Belgije, Japana i Brazila. Kako Vatreni sjajno guraju na prvenstvu, nema smisla prekidati pobjednički običaj pa je razvlačenje zastave uslijedilo i peti put. I to pred najvećim brojem navijača do sada. Bilo ih je sigurno 300-tinjak, možda i više.

Hrvatski navijači pristigli su u Dohu iz svih krajeva svijeta, a tijekom dana došle su još tisuće navijača koji su uspjeli kupiti ulaznicu. Neki su ovdje od početka, neki su stigli tek danas. Ivan iz Zagreba došao je na utakmicu protiv Brazila i ostao.

'Nema šanse da se sada vratim u Zagreb. Uzeo sam neplaćene dane kako bih ostao do kraja. Ne vraćam se bez naslova svjetskog prvaka', kazao je sa smiješkom.

Pomutnju među navijačima izazvala je zanosna Magdalena Keškić. Riječ je o njemačkoj influencerici hrvatskih korijena, a koja je i ranije privukla veliku pažnju na SP-u.

Navijači pred Argentinu 1 Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Navijači su i ovoga puta 'ispucali' poznate hitove. Pjevala se 'Moja domovina', kao i 'Bježite ljudi, bježite iz grada...', 'U boj, u boj, za narod svoj', 'Zovi, samo zovi...'

Čak su i zaštitari te osoblje koje radi uz bazen i plažu počeli pjevušiti 'Moju domovinu' koliko su je puta čuli posljednjih tjedana.

Dozivalo se kapetana Luku Modrića, izbornika Zlatka Dalića i golmana Dominika Livakovića.

'Javi se, javi se', orilo se na plaži.

Argentinac Mathias, kojeg smo primijetili uoči susreta s Brazilom, i ovoga je puta bio na plaži. Svi argentinski navijači ostali su u čudu zbog prizora koji su vidjeli.

Navijači pred Argentinu 3 Izvor: Cropix / Autor: Cropix

'Stvarno ste ludi, ha, ha, kao i mi. Hvala vam na pobjedi protiv Brazila, uživao sam, a sada je dosta. Večeras očekujem spektakl, naravno s argentinskim slavljem', kazao je gospodin iz Rosarija, dodavši da će na tribinama Lusaila biti oko 30.000 argentinskih navijača. Naših - 10 puta manje.

Primijetili smo da je Vatrene u hotel došao pozdraviti bivši napadač hrvatske vrste Ivan Klasnić, a koji je za Hrvatsku upisao 41 nastup i postigao 12 golova.

Hrvatski igrači ovoga puta nisu se spuštali do plaže, a zastava se danas razvijala nešto kasnije jer su im potrebni mir i koncentracija za večerašnji spektakl. Nakon što su napravili show na plaži i nakon kratkog odmora krenuo je špalir prema stadionu. Sprema se pravi spektakl!

Polufinalni susret između Hrvatske i Argentine na rasporedu je danas od 20 sati po hrvatskom vremenu, a dan kasnije sastaju se Maroko i Francuska.

  • +21
Hrvatski navijači okupljaju se ispred hotela Hilton uoči Argentine Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX
  • +10
Odlazak navijača na utakmicu Argentina - Hrvatska u Katar Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal