rafa na mukama

Poblemima Nadala nema kraja: Ako se nastave, preskočit će ga i Čilić!

01.03.2018 u 11:25

Bionic
Reading

Rafael Nadal zbog ozljede kuka razmišlja o odustajanju od turnira u Indian Wellsu i Miamiju, a ako se nastave i tijekom sezone zemljanih turnira mogao bi izgubiti i drugo mjesto na ATP ljestvici...

Slavni 31-godišnji Španjolac proživljava težak početak sezone. U Melbourneu je dogurao do četvrtfinala, no tamo je predao meč našem Marinu Čiliću zbog ozljede kuka i bio je to početak velikih problema koji i dalje traju.

  • +6
Rafael Nadal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nadal je ovog tjedna odustao od turnira u Acapulcu iz istog razloga i još uvijek ne pronalazi način kako sanirati svoju ozljedu.

'Osjetio sam bol na treningu i otišao u bolnicu na pregled. Situacija je slična kao u Australiji i morat ću napraviti još neke testove kako bih uopće znao što se događa,' priznao je Rafael Nadal.

Španjolski mediji tvrde kako njihov najbolji tenisač razmišlja o propuštanju velikih turnira u Miamiju i Indian Wellsu, čime bi definitivno ispao iz borbe za prvo mjesto na ATP ljestvici s Rogerom Federerom u prvom dijelu sezone.

Rafa će se pokušati oporaviti do sezone zemljanih turnira u travnju i svibnju gdje je dominirao prošle godine i ima za braniti više od četiri tisuće bodova. Ako se problemi nastave i tada, ugroženo mu je i drugo mjesto na ljestvici pa bi ga Marin Čilić mogao preskočiti uoči Wimbledona, čime bi naš tenisač ostvario svoj najbolji plasman u karijeri i došao na korak do teniskog trona kojeg već dugo najavljuje.

No, Nadal je već puno puta bio u nevolji s ozljedama pa se svaki put izvukao, iako su mu već bezbroj puta prognozirali kraj karijere. Njegovi navijači nadaju se da će tako biti i ovaj put...