EMOCIJE NAVIJAČA

Pobjednički smiješak i suze gubitnika

01.07.2010 u 12:34

Bionic
Reading

Svjetsko prvenstvo nije samo turnir najboljih reprezentacija na kojem svi očekuju spektakularne predstave, golove i poteze. To je i mjesto na kojem se okupljaju nogometni zaljubljenici koji se ne srame pokazati svoje emocije

Niti jedan sport ne može izazvati toliku erupciju emocija u bilo kojem dijelu svijeta kao nogomet. Posebice je to istaknuto na SP-u, jer je ono samo jednom u četiri godine. Kako natjecanje odmiče, tako raste napetost.

Najstresnije je ipak u nokaut fazi, kada više nema popravka. Nakon 90 ili možda nešto više minuta na navijačima se jasno vide njihove emocije - veselje, ljutnja, očaj - sve samo zbog nogometne lopte koja je odavno zaludila svijet.

Ništa drugačije nije ni u Južnoafričkoj Republici. Na Svjetskom prvenstvu je sasvim uobičajeno vidjeti muškarce kako plaču, žene kako skaču u naručje i ljube nepoznate osobe oko sebe ili djecu zamaskiranu u nacionalne boje.

Osmina finala ponudila je dobar nogomet, ali i sudačke pogreške koje su krojile četvrtfinalne parove. Emocije su time postale još jače – pobjednički smiješak i suze poraženih dovoljno govore o ljubavi navijača prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.