AVIONI NAD TRAFFORDOM

Pobjeda Uniteda, rastu izgledi za povratak Sir Alexa

29.03.2014 u 16:44

Bionic
Reading

Nakon dva uzastopna domaća poraza u Premierligi nogometaši Manchester Uniteda su u 32. kolu na svome Old Traffordu pobijedili Aston Villu s 4-1, a osim na terenu zanimljivo je bilo i - iznad stadiona

Poslije silnih ovosezonskih frustracija, za 'crvene vragove' su ove subote ipak nije bilo šokova iako su gosti prvi došli do pogotka. Rafael je u 13. minuti napravio prekršaj na otprilike 18 metara, a Ashley Westwood je iz slobodnog udarca prebacio živi zid i matirao Davida de Geu.

Nije, međutim, dugo prednosti bila na strani Ville. Sedam minuta kasnije Shinji Kagawa je lijepo prošao ubacio usamljenom Wayneu Rooneyju koji je lakoćom poentirao. U posljednjoj minuti prvog dijela Rooney je zabio s bijele točke poslije prekršaja Leandra Bacune na Juanu Mati. Rooneyju je to bio 171. pogodak u Premierligi čime je na vječnoj ljestvici natjecanja otkada nosi ovo ime izbio na četvrto mjesto, iza Shearera (260), Andyja Colea (187) i Henryja (175).


U 57. minuti je nakon niza odbijanja po kaznenom prostoru lopta došla do Mate koji je zabio za 3-1. Španjolcu je to prvi gol u dresu u Uniteda poslije siječanjskog transfera iz Chelseaja. Konačnih je 4-1 u prvoj minuti sudačke nadoknade iz blizine postavio Javier Hernandez. Nakon prodora po lijevoj strani asistirao mu je Adnan Januzaj.

Zanimljive su bile i uvodne minute. Ali ne na terenu, nego iznad njega... Kao što je bilo i najavljeno, dio razočaranih navijača Manchester Uniteda je unajmio zrakoplov koji je iznad stadiona pronio transparent s porukom 'Pogrešni - Moyes van'. Gledatelji na tribinama nisu baš s oduševljenjem dočekali ovu akciju usmjerenu protiv izrazito neuspješnog menadžera 'crvenih vragova' Davida Moyesa.

No, da cijela priča postane još bizarnija, čim je navijački zrakoplov odletio, pojavio se drugi s kojeg se vijorio transparent s porukom 'Fergie back in - 6/1'. Bila je to reklama jedne kladionice koja je navijačima i potencijalnim kladiteljima poručila da je pao koeficijent na povratak Sir Alexa Fergusona na klupu Uniteda.

Engleska 1. liga, 32. kolo
Manchester United 4 1 Aston Villa
Strijelci
1:0 W. Rooney (11m, 45') 2:0 J. Mata (57')
3:0 J. Hernández (90')
Sastavi
D. De Gea
P. Jones
N. Vidic
Rafael (45' M. Carrick)
J. Mata
D. Fletcher
M. Fellaini
S. Kagawa (68' A. Januzaj)
A. Young
W. Rooney (75' J. Hernández)
A. Büttner
B. Guzan
C. Clark
R. Vlaar
R. Bertrand
L. Bacuna
A. Weimann
F. Delph
A. Westwood
G. Agbonlahor (71' A. Tonev)
M. Albrighton (79' M. Lowton)
C. Benteke
Žuti kartoni
Rafael 12'
A. Büttner 16'
L. Bacuna 44'
R. Bertrand 64'
C. Clark 88'
M. Lowton 90'