MIKICA BEZ POLUFINALA

Pliškova se osvetila Mirjani Lučić za poraz na Australian Openu

28.03.2017 u 21:17

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u polufinale velikog WTA turnira u Miamju, bolja od nje je u četvrtfinalu bila druga nositeljica i treća igračica svijeta Čehinja Karolina Pliškova sa 6-3, 6-4 nakon sat i 12 minuta igre.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Lučić-Baroni i Pliškove i četvrta pobjeda Čehinje koja je tako uzvratila našoj veteranki za poraz u četvrtfinalu Australian Opena u siječnju.

Lučić-Baroni je jako loše servirala u prvom setu, napravila je čak devet dvostrukih servis pogrešaka, a osvojila je samo jedan od 12 poena na svom drugom servisu. Stog ne čudi da je čak četiri puta gubila gem na svoj početni udarac od čega dva bez osvojenog poena. Zbog loše igre na svom servisu, Lučić-Baroni nije imala mnogo koristi od odličnih reterna kojima je osigurala dva 'breaka'.

Nakon što je u četvrtom gemu drugog seta spasila tri "break-lopte", Lučić-Baroni je u sljedećoj igri oduzela servis Pliškovoj, a zatim povela i sa 4-2. No, potom je izgubila posljednja četiri gema u meču. Kod 4-3 je napravila dvostruku servis pogrešku na "break-loptu" Čehinje, da bi kod 4-4 osigurala svoju 'break-loptu'  koji je Pliškova spasila uz veliku dozu sreće. Naime, Lučić-Baroni je odlično napala, Pliškova je uspjela samo postaviti reket i nadati se da loptica završiti u terenu, a ona je sletjela odmah iza mreže i naša igračica ju nije mogla dostići. Potom je Lučić-Baroni još jednom loše odservirala što ju je odvelo u poraz.