16 IGRAČA U ROSTOVU

Pletikosa brani protiv Rusa? Evo Čačićevog objašnjenja

16.11.2015 u 19:26

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 17 sati po srednjeeuropskom vremenu igra prijateljsku utakmicu protiv Rusije u Rostovu

Izbornik Ante Čačić ovom 'akcijom Rusija' krenuo je u pripreme za Euro 2016. Međutim, što zbog ozljeda, što zbog napora, neki su igrači dobili poštedu a neki opravdano izostali.

Još uoči okupljanja znalo se d aneće biti Modrića, Rakitića, Lovrena, Schildenfelda... Za Kovačića se znalo da će se priključiti U-21 selekciji, dok su sa zagrebačkog pripremnog mini-ciklusa redom otpadali Ćorluka, Subašić, Pranjić. I zato nije ni čudo da je na letu za Rostov bilo tek 16 aktivnih igrača. I jadan 'penzioner', Stipe Pletikosa, koji je izazavo oduševljenje u ovom ruskom gradu, u kojem je proveo četiri godine.

'Nisam imao previše vremena za razgovor sa Stipom Pletikosom, ali mi je poručio da je Rostov prekrasan grad. On je ovdje proveo četiri godine, te je miljenik navijača. To je jedan od razloga zašto je Pletikosa ovdje s nama', kazao je Ante Čačić domaćim novinarima koje je zanimalo i hoće li se Pletikosa u utorak i službeno oprostiti od nacionalnog dresa:

'Ne, nismo imali dovoljno vremena za pripremu tog događaja. Dugo nismo znali hoćemo li uopće morati igrati dodatne kvalifikacije ili ćemo se na Europsko prvenstvo kvalificirati direktno. No, Stipu Pletikosu svi respektiramo, pa ćemo mu ako želi organizirati utakmicu u kojoj će imati dostojan oproštaj', prenosi Goal.com.

Ruske medije zanimalo je stanje njihovog drugog miljenika - Ivice Olića.

'Ivica Olić je pravi profesionalac, izuzetan sportaš koji mnogo radi na sebi. I danas trenira poput 20-godišnjaka. U svom HSV-u nema veliku minutažu, ali i dalje bez obzira na godine pokazuje veliku želju i motivaciju. Drago mi je što ga ovdje imam u kadru'.

Cijeli članak pročitajte OVDJE