mali sport velikog srca

Plemenita gesta hrvača varaždinske Vindije; nagradu za osvojeni naslov prvaka odmah proslijedili klubu iz Petrinje, inače velikom rivalu

29.12.2020 u 16:07

Bionic
Reading

Hrvači varaždinskog klub Vindija odlučili su novčanu nagradu od 10 tisuća kuna, koje im je uručio Grad Varaždin za naslov prvaka, donirati Hrvačkom klubu Petrinja čija je dvorana pretrpjela oštećenja u potresu.

Prvake Hrvatske u utorak prijepodne primio je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok te im uručio novčanu nagradu od 10.000 kuna za osvajanje naslova državnog prvaka. Prijem je održan sat vremena prije današnjeg snažnog potresa koji je pogodio Petrinju.

>> Novi snažan potres jačine 6,2 s epicentrom kod Petrinje pogodio Hrvatsku! Ukidaju se propusnice, u pomoć stižu policija, Civilna zaštita, vatrogasci, vojska, HGSS...

Kapetan seniorske momčadi Ivan Ratković rekao je da su već jučer na treningu dogovorili da novčanu nagradu Grada Varaždina proslijede sportskim prijateljima u Petrinji.

'Njima je stradala dvorana, nije jako, ali mislim da je to lijepa gesta, ujedno i pomoć. Oni su nam uvijek bili konkurencija, ali si i uvijek pomažemo', rekao je Ratković te dodao da je hrvanje 'mali sport, ali sport velikog srca'.

'Uvijek jedni druge rado ugostimo i nadamo se da će i naša gesta pokazati da je hrvanje jedan grub, muški sport, ali sport u kojem su kvalitetni ljudi', kazao je kapetan Vindije.

Gradonačelnik Čehok je naglasio da je Hrvački klub Vindija sjajne sportaše.

  • +78
Petrinja nakon katastrofalnog potresa Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Oni su tih 10 tisuća kuna koje Grad daje dodijelili svojim glavnim konkurentima. Prekrasna je to sportska priča i Grad Varaždin će ih prijaviti iduće godine za nagradu fair play', kazao je Čehok te najavio da će se i Grad Varaždin pridružiti u pomoći Hrvačkom klubu Petrinja.

S obzirom na epidemiološke mjere, na primaju u varaždinskoj Gradskoj vijećnici s kapetanom Ivanom Ratkovićem i trenerom Andrijom Barićem bio je samo dio seniorske momčadi, Sebastian Petrač, Nikola Conar i Petar Runac.

Petrinja je teško nastradala u potresima u ponedjeljak i utorak.